hp-a-asu-predstavuji-ohebny-displej
Novinka HP a ASU představují ohebný displej

HP a ASU představují ohebný displej

Michal Kleman

Michal Kleman

9. 12. 2008 00:00 9

Společnost Hewlett Packard ve spolupráci s Flexible Display Center Arizonské Státní Univerzty představili první prototyp cenově dostupného ohebného displeje.

Reklama

Nerozbitelný ohebný displej byl vytvořen v laboratořích společnosti HP za použití SAIL litografie (self-aligned imprint lithography). Tato metoda umožňuje vytvoření velice tenké polovodičové vrstvy na pružný plastikový materiál a zároveň je cenově efektivnější, hlavně co se týče výroby větších objemů těchto produktů.

HP a ASU představují ohebný displej
i Zdroj: PCTuning.cz

Toto by měl být "milník" pro průmysl, který nyní bude schopný vyrábět levné ohebné displeje s vysokým rozlišením. Vývojáři také tvrdí, že výroba takovéhoto displeje je o 90% efektivnější co se týče přírodních zdrojů a spotřebovaných materiálů, než tomu bylo u starších výrobních procesů.

HP nebude takovéto displeje vyrábět - pouze je předá dalším (samozřejmě za nemalou úplatu). Výrobní partneři již představili svůj produkt firmám DuPont Teijin Films a E Ink. Masová produkce takovýchto displejů by měla snížit cenu notebooků, smartphonů a téměř veškeré elektroniky, jelikož obrazovka je jednou z nejdražších částí každého zařízení, mimoto také může razantně ovlivnit řešení a vzhled takovýchto zařízení. Analytické odhady hovoří o 350 násobném zvýšení objemu financí vkládaném do výroby takovýchto displejů do roku 2013, na konečných USD2,8 mld.

Podle X-Bit Labs

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama