HP boduje - zablokované tiskárny po updatu firmware rozzuřily zákazníky
i Zdroj: HP
Novinka HP boduje - zablokované tiskárny po updatu firmware rozzuřily zákazníky

HP boduje - zablokované tiskárny po updatu firmware rozzuřily zákazníky

Miroslav Ježek

Miroslav Ježek

23. 5. 2023 13:30 1

Hewlett-Packard má smůlu na solidní průšvihy. Nejnovější aktualizace tiskáren z nich udělá předražená těžítka, už je nerozběhnete.

Reklama

Firma HP to nemá s tiskárnami jednoduché a opakovaně se jí daří těšit zákazníky nejrůznějšími omezeními. Například kdysi vydali update firmware, který tiskárny zablokoval, aby nemohly používat náplně třetích stran. První omezení použití alternativních inkoustů je už z roku 2016 (čtěte třeba zde) a nové “vylepšení”, tedy posílení bezpečnosti z letoška (popsáno tady). Negativní publicita, stížnosti, soudní spory, ale HP si jede své. Nově se blýskli updatem na začátku května, který kompletně bricknul (znemožnil je dále používat) tiskárny řady OfficeJet. 

HP boduje - zablokované tiskárny po updatu firmware rozzuřily zákazníky
i Zdroj: Se svolením Bennyboos/HP forum

Po instalaci firmware se na dotykovém displeji objeví chyba 83C0000B a máte utrum. Navíc instalace probíhá automaticky pomocí ovladačů, které si jí prostě stáhnou a rovnou nainstalují. Zatím není žádné řešení pro takto vylepšení OfficeJet tiskárny a zbývá jí pouze poslat do HP servisu. Konkrétní modely jsou 9022e, Pro 9025e, Pro 9020e All-in-One, a Pro 9025e All-in-One. Ti, kdož ještě neměli to štěstí firmware instalovat, by podle HP měli nechat tiskárnu vypnutou nebo jí odpojit od sítě, aby si nestáhla update automaticky. HP prý na opravě pracuje. Pro zajímavost odkaz na vyhledávání chybového kódu 83C0000B na Google, jeden příspěvek na fórech za druhým…

Tiskárny (nejen od HP) najdete na CZC

 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama