hp-oznamilo-financni-vysledky-upraveny-zisk-prekonal-ocekavani
Novinka HP oznámilo finanční výsledky. Upravený zisk překonal očekávání

HP oznámilo finanční výsledky. Upravený zisk překonal očekávání

Mirek Kočí

Mirek Kočí

26. 2. 2020 09:00

Zisk amerického výrobce počítačů a tiskáren HP klesl v období od listopadu do konce ledna meziročně o 16 procent na 678 milionů dolarů (15,8 miliardy Kč). Firma to uvedla v tiskovém oznámení. Zároveň také upozornila, že je stále připravena jednat o nabídce, kterou jí učinil konkurenční Xerox.

Reklama

Upravený zisk HP bez započtení speciálních položek dosáhl v prvním čtvrtletí fiskálního roku 2020 jedné miliardy dolarů nebo 65 centů na akcii, přičemž analytici predikovali jen 54 centů na akcii. Tržby se snížily o 0,7 % na 14,6 miliardy dolarů.

HP už déle odmítá pokusy společnosti Xerox o převzetí. Xerox nedávno zvýšil svou nabídku na celkem téměř 35 miliard dolarů, zatímco loňská nabídka, kterou management odmítl, činila 33,5 miliardy dolarů. I novou nabídku však HP považuje za příliš nízkou.

Společnost HP zároveň informovala o tom, že zvýšila program výkupu vlastních akcií na 15 miliard USD, aby v případě snahy o nepřátelské převzetí získala většinu akcionářů na svou stranu. HP a Xerox se dlouhodobě potýkají s negativními důsledky poklesu potřeby tištěných dokumentů a pracují na snižování nákladů. Fúze by jim mohla otevřít nové možnosti úspor.

HP oznámilo finanční výsledky. Upravený zisk překonal očekávání
i Zdroj: PCTuning.cz

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama