hrani-her-na-iphonu-v-newyorskem-metru-pritahuje-zlodeje
Apple Novinka Hraní her na iPhonu v newyorském metru přitahuje zloděje

Hraní her na iPhonu v newyorském metru přitahuje zloděje

Mirek Kočí

Mirek Kočí

25. 4. 2011 13:00 3

Pokud jste závislí na Angry Birds, můžete přijít o telefon. Nejčastějšími obětmi jsou cestující, kteří na telefonu hrají blízko vstupních dvěří.

Reklama

Od té doby, co kapesním konzolím fušují do řemesla tzv smartphony a multimediální tablety, počet jejich krádeží narůstá. Vyprávět o tom mohou newyorští policisté, kteří jen nevěřícně kroutí hlavou nad vzrůstajícím počtem odcizených zařízení v městském metru.

A to i navzdory tomu, že v soupravách není signál. Zloděj cestujícím, kteří jsou zabraní do her, vytrhne telefon z ruky a ztratí se dále v útrobách metra. Hraní fenoménu Angry Birds, Infinity Blade, či jen procházení se městem v Epic Citadel, vás může stát telefon.

Od počátku roku bylo zaznamenáno 311 krádeží, což představuje nárůst o 17,8 procent oproti stejnému období v roce 2010. „Lapkové se nejvíce zaměřují na přístroje společnosti Apple, konkrétně na telefon iPhone 4,“ tvrdí newyorský policista, Raymond Diaz.

Nepřehlédněte:

Hraní her na iPhonu v newyorském metru přitahuje zloděje
i Zdroj: PCTuning.cz

Nejvíce ohroženi jsou cestující, kteří sedí či postávají poblíž dveří, protože zloděj má pak vyšší šanci zmizet. Mnoho z odcizených zařízení údajně končí v zastavárnách.

Počet krádeží je nejvyšší během odpolední špičky, kdy lidé cestují z práce domů. Nejvíce lapkové řádí na Manhattanu (linky 4,5 a 6), Brooklynu (linky J a L) a Queens (linky M,R a 7).

Hraní her na iPhonu v newyorském metru přitahuje zloděje
i Zdroj: PCTuning.cz

Zdroj: 1 2

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama