hry-jsou-dobre-pro-vas-zrak
Novinka Hry jsou dobré pro váš zrak

Hry jsou dobré pro váš zrak

Michal Kleman

Michal Kleman

31. 3. 2009 00:00 15

Nová studie Rochesterské univerzity prokázala, že hraní akčních her je dobré pro rozpoznávací schopnosti vašeho zraku, o důvod míň proč přestat střílet "nácky" a věnovat se například škole. :-)

Reklama

Studie prokázala, že citlivost na kontrast se razantně zvyšuje při hraní akčních her, ve kterých musíte být ve střehu, dávat si pozor na každý detail, hlavně mají-li soupeři oblečení splývající s okolím. Tato schopnost pak v praxi například zlepšuje vidění ve tmě, nebo možnost číst. Samozřejmě se tato schopnost věkem ztrácí, ale zhoršení zraku jistě není důvod pro odhánení hráče od přestřelky.

Hry jsou dobré pro váš zrak
i Zdroj: PCTuning.cz

Professor Daphne Bavelier prohlásil: "Takovéto schopnosti oka se nedají nabýt lépe než tréninkem. Bylo to něco, co jsme se snažili napravovat buď dodatečnou optikou, nebo laserovou operací." Je otázkou, jestli se výsledky tohoto výzkumu chytí v praxi, pravděpodobně by bylo zajímavé naordinovat špatně vidícímu člověku denně 2 hodiny hraní Call Of Duty...

Tým průzkumníků a vědců zainteresoval skupinu lidí, které rozdělil na dvě skupiny. Jedni hráli akční hry (FPS), druzí pak hráli nenásilné hry, popřípadně strategie. Po padesáti hodinách hraní se výsledky zrakových testů první skupiny, která hrála právě zmiňovanou hru Call Of Duty, zlepšily o 43%, zatímco druhá skupina neprokázala žádné zlepšení. Bavelier věří, že jde o pozitivní efekt, který může přetrvávat měsíce až roky od tréninku, nikoliv o dočasné zlepšení.

Podle Bit Tech

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama