htc-ma-vetsi-trzni-hodnotu-nez-finska-nokia
Novinka HTC má větší tržní hodnotu než finská Nokia

HTC má větší tržní hodnotu než finská Nokia

Mirek Kočí

Mirek Kočí

8. 4. 2011 09:30 1

V naší kotlině oblíbený výrobce smartphonů zažívá úspěšné období. Prodává více přístrojů než kdy jindy, za což může především Google a jeho Android.

Reklama

Společnosti HTC, jeden z největších taiwanských výrobců mobilních telefonů, počínaje středou překonala tržní hodnotu Nokie, když její akcie při obchodování na burze v Taipei vzrostly o 5,3 procenta, informuje ekonomický list Bloomberg.

Na burze pak uzavírala bez výrazné změny. HTC má nyní v přepočtu na americký dolar hodnotu 33,8 miliard, konkurenční Nokia 33,6 miliard.

Nepřehlédněte:

Mobilní telefon HTC Thunderbolt přetaktován na 2016 MHz!

HTC žene vzhůru úspěch mobilního operačního systému Google Android. Jen v letošním roce vzrostla hodnota akcie společnosti o vysokých 33 procent. Naopak u Nokie je situace diametrálně odlišná. I navzdory oznámenému partnerství s Microsoftem je společnost v útlumu, přičemž cena akcie klesá; zatím o 19 procent.

U nás populární výrobce v uplynulém roce více jak zdvojnásobil počet prodaných telefonů až na 24,6 milionu jednotek (o rok předtím 11,7 milionu). Tržby vzrostly o 93 procent, čistý zisk o 75 procent. Predikce navíc naznačuje, že započatý trend se podaří udržet i po celý rok 2011.

HTC má větší tržní hodnotu než finská Nokia
i Zdroj: PCTuning.cz

Zdroj: Bloomberg

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama