huawei-ma-notebooky-pro-studenty-doplnuji-novou-radu-matebook
Novinka Huawei má notebooky pro studenty, doplňují novou řadu MateBook

Huawei má notebooky pro studenty, doplňují novou řadu MateBook

Mirek Kočí

Mirek Kočí

3. 8. 2020 09:00

Společnost Huawei posílá v Česku do prodeje dvojici nových notebooků. Oba se zaměřují hlavně na studenty, kteří před mamutím výkonem raději ocení dlouhou výdrž baterie, rychlé nabíjení, funkci Huawei Share nebo čtečky otisku prstů v zapínacím tlačítku.

Reklama

MateBook D15 láká na velký patnáctipalcový displej, přitom si ale zachovává kompaktní rozměry. Jde o stroj, jehož konstrukce byla zhotovena z hliníkové slitiny. Hmotnost celého notebooku je 1,5 kg a tloušťka je 16,9 mm. Obrazovka mimochodem nabízí rozlišení Full HD, tedy 1 920 × 1 080 pixelů. Srdcem počítače je procesor AMD Ryzen 5 3500U, který je doplněn o grafickou kartu Radeon Vega 8 a 256GB solid-state disk (SSD). V další výbavě najdeme 42Wh baterii, konektory USB-A 3.0, USB-A 2.0, USB-C, HDMI a 3,5mm jack pro sluchátka. Samozřejmostí je integrace Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac, Bluetooth 5.0 a podpora technologie Huawei Share.

Huawei má notebooky pro studenty, doplňují novou řadu MateBook
i Zdroj: PCTuning.cz

Podobnou výbavu má i MateBook D14. Počítač využívá stejný hardware, má ale 512GB PCIe solid-state disk a nižší hmotnost 1,38 kilogramu. Akumulátor se pak pyšní kapacitou 56 Wh. Výrobce uvádí, že baterie obou notebooků zvládnou provoz bez nutnosti připojení k zásuvce po dobu devíti hodin v případě MateBooku D 14 a přes šest hodin u D 15. Baterie lze velmi rychle nabíjet pomocí přibaleného adaptéru, na necelých 50 % za půl hodiny.

Celá řada nových MateBooků přinesla do segmentu notebooků inovaci v podobě spolehlivé čtečky otisků prstů integrované do zapínacího tlačítka. U ní společnost Huawei využila své zkušenosti z vývoje čteček otisků prstů z vlastních chytrých telefonů a tak vznikla dosud nejspolehlivější čtečka, která je navíc ergonomicky ideálně umístěná v zapínacím tlačítku. Pro zapnutí MateBooků stačí pouze jednou stisknout, počítač se zapne a otisk prstu zůstane v mezipaměti, aby ho mohl systém Windows použít pro přihlášení do odpovídajícího uživatelského profilu. Stejný postup se aplikuje i při obnovení z režimu spánku.

Huawei má notebooky pro studenty, doplňují novou řadu MateBook
i Zdroj: PCTuning.cz

Cena a akce

MateBooky D14 a D15 se prodávají na stránkách shop.huawei.com ve speciální akční nabídce a také u všech zavedených českých obchodníků s elektronikou, MateBook D14 za cenu 17 999 Kč a MateBook D15 za 16 499 Kč. Při koupi každého z těchto zařízení dostanete v rámci zaváděcí akce do konce srpna navíc ještě myš, batoh a sluchátka Huawei FreeBuds 3i.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama