HyperX Cloud III – refresh oblíbených sluchátek střední třídy
i Zdroj: PCTuning.cz
Herní příslušenství Recenze HyperX Cloud III – refresh oblíbených sluchátek střední třídy

HyperX Cloud III – refresh oblíbených sluchátek střední třídy | Kapitola 3

Jan Preclík

Jan Preclík

18. 7. 2023 08:00 8

Seznam kapitol

1. Úvod 2. Unboxing 3. Software 4. Dojmy z používání a závěr

HyperX po osmi letech přichází s novým modelem sluchátek střední třídy své dceřinky HyperX. Z historie jsme zvyklí na velmi slušné zvukové podání, kterým šrámy na kráse způsoboval pouze ovládací software. Předvede letošní model sluchátek nějaké výraznější inovace, nebo je to rebranding už tak slušného headsetu?

Reklama

Software HyperX NGENUITY, jako by se bohužel zastavil v čase. Pravda, musím uznat, že je stabilnější než dřív, z ničeho nic nepadá a nedělá jiné psí kusy. Dříve jsem zažil, že se například vypínal sám od sebe. Na druhou stranu spousta bolestí zůstala, bugů v něm najdete dost. Tak například po minimalizování se neuklidí do traye, jak by uživatel předpokládal. Na druhou stranu, při  „vypnutí“ křížkem zůstane běžet v trayi na pozadí. Aspoň nějaký upgrade, dříve ho uklidit vůbec nešlo. 

Jelikož už software nějakou dobu používám, protože nedám dopustit na model Cloud Flight S, měl jsem jej nainstalovaný v PC ještě předtím, než jsem Flight III připojil. Po připojení se sluchátka detekovala jako Headset 2 a okamžitě jsem byl vyzván k instalaci ovladačů, které mi umožnily rozjet dts:x Spatial Sound. Po restartu už jsem slider mohl překliknout a aktivovat tak prostorový zvuk. Pořádně jsem ale netušil, jakým způsobem kapitolu o softwaru uchopím. Kromě nastavení prostorového zvuku jsem totiž moc možností neměl. Sekce ekvalizéru byla úplně prázdná a já mohl okomentovat jen hlavní stránku. Ekvalizér bez možnosti jakéhokoli nastavení krom uživatelského však vypadal podezřele. Aplikaci jsem tedy odstřelil, odinstaloval, nainstaloval znovu a už jsem měl možnost nastavit si presety dle vlastní libosti. Pokud se vám tedy něco nezdá a podpůrnou appku máte nainstalovanou, doporučuji s novým hardwarem reinstall.

Když jsem uviděl možnost nastavit mic monitoring, zajásal jsem. Tuhle funkci jednoduše zbožňuju, protože po jejím zapnutí slyším svůj hlas zpět do sluchátek a na svoje kámoše v tu chvíli neřvu takovým způsobem, že můj jásot ani nadávky neplaší divokou zvěř zabydlenou v nedaleké Modřanské rokli. O to větší bylo moje zklamání, když jsem zjistil, že přepínač nic nedělá.

Čili abych software pár slovy shrnul – nastavit lze hlasitost sluchátek (kterou stejně tak nastavíte fyzickým kolečkem na pravém náušníku), hlasitost mikrofonu (lze nastavit jen v appce), šest přednastavených ekvalizéru, případně lze vytvořit vlastní. No a nakonec zapnutí virtuálního prostorového zvuku. Příliš možností tedy software nepřináší. Ale co taky chtít víc.

HyperX Cloud III – refresh oblíbených sluchátek střední třídy
i Zdroj: PCTuning.cz
Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama