ibm-otevrelo-prvni-centrum-pro-obnovu-starych-serveru-v-cine
Novinka IBM otevřelo první centrum pro obnovu starých serverů v Číně

IBM otevřelo první centrum pro obnovu starých serverů v Číně

Ondřej Košťál

Ondřej Košťál

1. 3. 2012 06:00 1

Toto středisko bude opravovat starší typy serverů, aby mohli dále sloužit. Tím chce IBM snížit produkci odpadu. Staré servery dokonce plánuje vykupovat nebo nahrazovat novějšími.

Reklama

Snad každý zná repasované počítače, které se běžně prodávají. Repasované zboží je takové, které bylo samotným výrobcem nebo nějakým odborníkem opraveno nebo jinak uvedeno do plně funkčního stavu. Většinou jsou vyměněny některé součástky za novější. IBM chce nyní něco podobného dělat i se svými servery na nejlidnatějším místě planety – v Číně.

Takovéto centrum je v Číně první. Nachází se v čínském Shenzhenu a IBM tím chce snížit dopad elektronického odpadu na životní prostředí prodloužením života starších serverů. Nová "továrna" se tak postavila po bok dalších repasovacích linek, které jsou i v USA, Austrálii, Singapůru, Japonsku, Brazílii, Kanadě, Francii a Německu.

IBM otevřelo první centrum pro obnovu starých serverů  v Číně
i Zdroj: PCTuning.cz

Linky v Shenzhenu budou z počátku opravovat jen stovky serverů střední třídy IBM Power Systems, které budou opravny, testovány nebo přestavěny na specifické počítače podle zákazníka. Do roku 2014 se má toto číslo zvýšit na 100 000 a repasovat se zde budou už i low-endové servery IBM i servery jiných výrobců.

Společnost má také v plánu vykupovat staré servery od klientů, kteří se rozhodli pro upgrade na nové vybavení od stejného výrobce. IBM za posledních 30 let naučila mnoho IT firem větší zodpovědnosti k životnímu prostředí tím, že se budou starat o to, co se starým železem bude.

Zdroj: techPowerUp!

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama