intel-je-s-22nm-vyrobnim-procesem-spokojen-ceka-nas-5-nm-v-roce-2015
Novinka Intel je s 22nm výrobním procesem spokojen: čeká nás 5 nm v roce 2015?

Intel je s 22nm výrobním procesem spokojen: čeká nás 5 nm v roce 2015?

Aleš Kaňák

Aleš Kaňák

17. 9. 2012 15:30 18

Alespoň to tvrdil šéf výrobní divize Mark Bohr na konferenci IDF, který si pochvaloval zvládnutí 22nm výrobní technologie a tri-gate tranzistorů.

Reklama

Ivy Bridge jsou nepochybně dobré procesory, ale někteří z vás možná čekali více oproti architektuře Sandy Bridge. IPC mírně narostlo, paměťový řadič byl překopán, ale tri-gate tranzistory a 22nm výrobní technologie s sebou přinesla i pár neduhů. Z malé plochy čipu, který je ve více vrstvách, je problém odvádět teplo, což se projevuje negativně hlavně při přetaktování. Paradoxně poté procesory Ivy Bridge dosahují menšího OC nebo vyšších teplot při stejném taktu než Sandy Bridge.

Intel je s 22nm výrobním procesem spokojen: čeká nás 5 nm v roce 2015?
i Zdroj: PCTuning.cz

Šéf výrobní divize Intelu, Mark Bohr, je i přes to s 22nm výrobním procesem spokojen a zmiňuje plány do budoucna. Ke konci příštího roku můžeme očekávat první sériově vyrobené procesory 14nm technologií. Rok 2015 bude ve znamení změn – postupně se začně pracovat na 10nm, 7nm a následně 5 nm výrobní technologii využívající technologie zobrazené výše. Co myslíte, dokáže AMD „držet“ s Intelem krok?

Zdroj: TweakTown

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama