intel-na-okamzik-ukazal-smartphone-s-procesorem-medfield
Novinka Intel na okamžik ukázal smartphone s procesorem Medfield

Intel na okamžik ukázal smartphone s procesorem Medfield

Mirek Kočí

Mirek Kočí

1. 2. 2011 15:00 4

Intel si nechce nechat ujet vlak a tak připravuje své řešení pro mobilní telefony. První vlaštovka se na okamžik mihla internetem.

Reklama

V mobilním světě pomalu ale jistě přebírají kontrolu čipy architektury ARM. Procesory se vyznačují kromě nižší ceny také menší spotřebou a minimálními nároky na chlazení, a tak nalézají své uplatnění ve čtečkách elektronických knih, tabletech, PDA anebo smartphonech, nebo-li tzv. chytrých telefonech. Poměrně dobře má tento rok nášlápnuta nVidia se svou platformou Tegra. Ale co na to největší výrobce polovodičů Intel? V roce 2009 prohlásil, že za dva roky se uživatelé dočkají prvních smartphonů založených na 32nm procesorech rodiny Medfield.

A zdá se, že dodrží slovo. V rámci konference, která se konala minulý týden, ukázal viceprezident společnosti a generální ředitel Ultra Mobility Group, Anand Chandrasekher, nakrátko první smartphone s Medfieldem. Bohužel, tím to také celé skončilo. Tato skutečnost nicméně možná naznačuje, že by funkční vzorek mohl být veřejnosti představen už za několik dní na veletrhu Mobile World Congress. Nabízí se tak otázka: Jaký mobilní operační systém na bude komunikátorech poběží?

Intel na okamžik ukázal smartphone s procesorem Medfield
i Zdroj: PCTuning.cz

Zdroj: Engadget

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama