intel-oznamil-zpozdeni-prichodu-14nm-desktopovych-procesoru-skylake
Novinka Intel oznámil zpoždění příchodu 14nm desktopových procesorů "Skylake"

Intel oznámil zpoždění příchodu 14nm desktopových procesorů "Skylake"

Ondřej Štěpánek

Ondřej Štěpánek

23. 2. 2015 12:30 11

Intel patrně přecenil své síly, v momentě, kdy chtěl procesory "Skylake" vydat už v druhém čtvrtletí tohoto roku. Nakonec si na ně budeme muset skutečně počkat až na konec léta, což ostatně začátkem roku předeslal samotný generální ředitel Intelu v oznámení, že procesory "Skylake" dorazí na trh někdy v druhém pololetí tohoto roku. 

Reklama

Nakonec tomu tak skutečně bude a první představení těchto procesorů patrně proběhne už na veletrhu Computex 2015, který se bude konat v červnu v Tchaj-wanském hlavním městě Tchaj-peji. Uvedení na trh je pak očekáváno společně se základními deskami založenými na čipsetech Intel řady 100 na konci srpna. 

Intel oznámil zpoždění příchodu 14nm desktopových procesorů "Skylake"
i Zdroj: PCTuning.cz

Zpoždění může mít dva důvody. Intel může buď ještě nyní dolaďovat 14nm výrobní proces, na němž budou nové procesory založeny, anebo se chce zkrátka vyhnout překrývání prodeje s předchozími platformami. Zpoždění bude mít nejšpíše vliv také na plány výrobců počítačů s procesory Haswell Refresh a Broadwell-U. Zároveň může také oddálit plánovaný příchod procesorů Broadwell s TDP 65 wattů. 

Zdroj: 1, 2

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama