intel-pripravuje-pro-letosni-rok-dva-nove-radice-thunderbolt
Novinka Intel připravuje pro letošní rok dva nové řadiče Thunderbolt

Intel připravuje pro letošní rok dva nové řadiče Thunderbolt

Ondřej Košťál

Ondřej Košťál

4. 1. 2013 08:00 4

Nové čipy budou mít 7× nižší spotřebu v nečinnosti a také podporu nového standardu DisplayPort 1.2. Mezi první produkty budou patřit nové MacBooky a platforma Shark Bay s procesory Haswell.

Reklama

Původně exkluzivní rozhraní pro Apple po dobu jednoho roku se následně začalo rozšiřovat i na některé základní desky a také do notebooků. Postupem času a vývojem se čipsety zmenšovaly a vytvářely různé varianty, lišící se například spotřebou nebo rychlostí a počtem linek. Pro rok 2013 Intel plánuje další uvedení nových čipsetů, které se budou jmenovat Redwood Ridge.

Intel připravuje pro letošní rok dva nové řadiče Thunderbolt
i Zdroj: PCTuning.cz

V současné době jsou na trhu tři řadiče. Port Ridge 2210 pro použití jen v hostech s rychlostí 10 Gbps a spotřebou 0,7 W, čtyřkanálový Cactus Ridge 4C 3510 s se čtyřmi linkami PCIe rychlosti ×1 nebo jednou s rychlostí ×4, DisplayPortem 1.1a pro dva monitory, spotřebou 2,8 a dvěma konektory. Posledním je dvoukanálový Cactus Ridge 2C 3310 s rychlostí 10 Gbps na kanál, jedním DisplayPortem 1.1a, spotřebou 2,1 W a jedním konektorem.

Novinkami letošního roku budou Redwood Ridge 2C 4410 a 4C 4510. Oba přijdou s novým rozhraním DisplayPort ve verzi 1.2 a sníženou spotřebou v nečinnosti z 7 mW na 1 mW. Vyšší model se čtyřmi kanály si řekne o 3,1 W a může mít vyveden jeden nebo dva konektory. Nižší model má pak jediný konektor a je určený jen pro hostící zařízení. S jedním připojeným monitorem si řekne o 2,3 W, se dvěma pak o 2,45 W.

První zařízení s těmito čipsety by měly být nové notebooky MacBook Pro od Apple, dále pak notebooky na platformě Shark Bay s procesory Haswell.

Zdroj: Fudzilla

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama