intel-se-oficialne-vyjadril-ke-45nm-vyrobe
Novinka Intel se oficiálně vyjádřil ke 45nm výrobě

Intel se oficiálně vyjádřil ke 45nm výrobě

Lukáš Fiala

Lukáš Fiala

17. 1. 2007 00:00 6

Nedávno jsme vás informovali, že první vzorky jádra Penryn úspěšně nabootovaly Windows. Nyní Intel k této zprávě vydal oficiální vyjádření.

Reklama

Intel zmíněnou neověřenou informaci doplnil oznámením, že vzorky 45nm procesorů dokázaly naběhnout do čtyř operačních systémů - Windows Vista, Windows XP, Linux a Mac OS X. O posunutí data vydání se bohužel nezmiňuje, spíše to vypadá, že vše zůstává při starém. Výroba ve velkém se rozjede až ve druhé polovině roku ve dvou továrnách, příští rok přibude další.

Jako první zahájí 45nm výrobu na 300mm waferech Fab 32 v Chandleru v Arizoně a Fab 28 izraelském Kyriat Gat. Továrna D1D v Oregonu zatím slouží pro testování, v příštím roce zde bude Intel taktéž vyrábět.

Intel se oficiálně vyjádřil ke 45nm výrobě
i Zdroj: PCTuning.cz

Když už mluvíme o továrnách - Intel hodlá postavit novou továrnu v Číně a některé starší v Izraeli prodat. Jeruzalémská Fab 8, otevřená v roce 1985, bude zrušena úplně a jedna z továren v Kyriat Gat, kde Intel vyrábí NOR Flash paměti, bude prodána. Kupcem je údajně STMicroelectronics a cena továrny se odhaduje na 1,5 miliardy amerických dolarů. Další zprávy hovoří o tom, že Intel postaví novou továrnu v Číně. Stavba bude stát 2,5-3,5 miliardy dolarů (opět odhad) a zpočátku se zde bude vyrábět 65nm technologií, později továrna přejde na 45nm proces.

Zdroj: DailyTech

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama