intel-sesta-generace-procesoru-intel-core-uvedena-na-cesky-trh
Novinka Intel: šestá generace procesorů Intel Core uvedena na český trh

Intel: šestá generace procesorů Intel Core uvedena na český trh

Sam Sadovski

Sam Sadovski

15. 10. 2015 17:40 3

Společnost Intel, největší světový výrobce procesorů, právě na český trh oficiálně uvedla novou generaci procesorů s kódovým označením Skylake.

Reklama

Na český trh oficiálně vstupují nové procesory Intel Core šesté generace a s sebou přináší i širokou škálu zařízení, která tyto nové čipy využívají.  Dnešní pražská tisková konference byla mimo jiné zaměřená i na představení instalace FACES v rámci festivalu SIGNAL.

Šestá generace procesorů Intel - Skylake

Již od letní německé akci Gamescom byly v některých českých internetových obchodech dostupné procesory Intel na nové platformě Skylake. Nyní se jejich nabídka rozšíří, a to nejen o samotné čipy. Široká škála TDP u šesté generace umožňuje jejich uplatnění od zařízení jako Intel Compute Stick, přes notebooky a ultrabooky až po domácí, herní či serverové počítače.

Intel: šestá generace procesorů Intel Core uvedena na český trh
i Zdroj: PCTuning.cz

Intel se s uvedením nových procesorů zaměřuje především na rychle rostoucí segment trhu s 2v1 zařízeními - jedná se totiž o nejpopulárnější kategorii počítačů pro osobní a pracovní účely.

Jak samotné čipy, tak i nová zařízení na platformě Skylake se již brzy ve větší míře objeví v eshopech jako Alza, CZC či T.S.Bohemia. Na předvánočním trhu budou dostupná zejména zařízení značek Acer, Asus, Dell, HP, Lenovo a MSI.

Instalace FACES

Interaktivní stanoviště festivalu SIGNAL je společným projektem společnosti Intel, která poskytla technologii RealSense a studia 3Dsense. Pomocí notebooku s technologií RealSense budou moci návštěvníci festivalu naskenovat svůj vlastní obličej a následně jej promítnout na věž Štítkovské vodárny.

Festival SIGNAL můžete navštívit v pražských ulicích od 15 do 18 října. Instalace FACES se nachází na Masarykovo nábřeží vedle již zmíněné Štítkovské vodárny.

Intel: šestá generace procesorů Intel Core uvedena na český trh
i Zdroj: PCTuning.cz

Zdroj: Vlastní

Fotografie: Intel

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama