intel-spusti-prodej-desktopovych-procesoru-broadwell-v-polovine-letosniho-roku
Novinka Intel spustí prodej desktopových procesorů "Broadwell" v polovině letošního roku

Intel spustí prodej desktopových procesorů "Broadwell" v polovině letošního roku

Ondřej Štěpánek

Ondřej Štěpánek

5. 3. 2015 09:30 7

Společnost Intel nabídla v rámci konference GDC 2015 několik postřehů o tom, jak by měl vypadat rok 2015 v oblasti desktopových procesorů.

Reklama

Padlo slovo také na očekávanou desktopovou řadu procesorů architektury "Broadwell" (5. generace procesorů Intel Core), která by podle všeho měla přijít přibližně v polovině roku, tedy na přelomu 2. a 3. čtvrtletí. Svůj debut si tedy tyto procesory odbudou nejspíše na letošním Computexu. Desktopové procesory Broadwell by měly být v podstatě "Haswell" založený na 14nm výrobním procesu s vylepšenou sadou funkcí. Mělo by jít v podstatě o podobný pokrok jako u "Sandy Bridge" a "Ivy Bridge".

Desktopová CPU řady "Broadwell" budou nejspíše využívat stále patici LGA1150 a tudíž jimi půjdou osadit současné základní desky sérií 8x a 9x. Nutná bude samozřejmě aktualizace systému BIOS. Nejvýkonnější quad-core čipy založené na architektuře jádra "Broadwell" by měly přijít s relativně nízkým TDP, které by nemělo být vyšší než 65 wattů. A to se nebude jednat o energetické čipy s přídomkem S nebo T, nýbrž o "běžné" procesory. Vhodné tedy budou i do kompaktnějších systémů se slabším chlazením.

Intel spustí prodej desktopových procesorů "Broadwell" v polovině letošního roku
i Zdroj: PCTuning.cz

Intel také potvrdil, že některá "menší", dvoujádrová provedení procesorů Intel Core i7 řady "Broadwell" nasadí do chystaných mini PC typu NUC. Tyto procesory nabídnou TDP pouhých 28 W a také grafický čip Iris. 

Zdroj: 1, 2

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama