intellipedia-od-cia-lame-rekordy
Novinka Intellipedia od CIA láme rekordy

Intellipedia od CIA láme rekordy

Michal Mitrega

Michal Mitrega

12. 4. 2009 00:00 36

Americké tajné služby se snaží zůstat na špici světového žebříčku. Intellipedia (klon Wikipedie) funguje už od roku 2006 a právě překročila rekord 100.000 uživatelů z řad vládních agentur.

Reklama

Intellipedia údajně silně zefektivnila způsob předávání informací uvnitř komunity. Informační zdroj má v současnosti 900.000 stránek s 5.000 editacemi denně. Minulý rok byl provoz tak velký, že se musel vyčlenit další balík prostředků na rozšíření serverové kapacity.

Intellipedia od CIA láme rekordy
i Zdroj: PCTuning.cz

Jako příklad spolupráce může posloužit rychlá koordinace týkající se bombového útoku v Iráku, při kterém byl použit chlór. 23 lidí po celém světě rychle vytvořilo stránku, na které se výkonné jednotky rychle dozvěděly jak poznat následky útoku chlórem.

Intellipedii v současnosti používá 16 vládních agentur. Obsah je rozdělený podle práv přístupu na unclassified, classified a top secret. Na unclassified lze přistupovat odkudkoliv. Classified používá většina zaměstnanců na desktopu v práci a k top secret mají přístup jenom někteří jedinci. Top secret vrstva je navíc vůbec nejaktivnější.

Zdroje: Fudzilla

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama