iphone-4-a-app-store-vstoupili-do-guinessovy-knihy-rekordu
Apple Novinka iPhone 4 a App Store vstoupili do Guinessovy knihy rekordů

iPhone 4 a App Store vstoupili do Guinessovy knihy rekordů

Mirek Kočí

Mirek Kočí

14. 5. 2011 13:00 15

Nejrychleji prodávaným přenosným herním systémem není Nintendo DS nebo PSP, ale současná generace iPhonu. App Store je největším obchodem s hrami.

Reklama

Několik týdnů poté, co internetem prosvištěla zpráva o tom, že se telefon LG Optimus 2X postaral o zápis do Guinnessovy knihy rekordů, má důvod k oslavě i americká společnost Apple. Ačkoli většina jablíčkářů už nejspíše vzhlíží k další generaci iPhonu, ta současná, kterou zastupuje iPhone 4, se do análů zapsala jako „nejrychleji prodávaný přenosný herní systém.“

Pro srovnání, kapesní konzole PlayStation Portable se za první den prodalo 200 tisíc kusů, Nintenda DS za první týden 500 tisíc kusů. Přístroj Applu obě herní platformy hravě překonal. Za jeden si ho pořídilo 1,5 milionu lidí.

„Uvedení iPhonu nezměnilo jen mobilní, ale také videoherní průmysl,“ uvedl na stránkách deníku LA Times Gaz Deaves. O zápis do Guinessovy knihy rekordů se rovněž postaral internetový obchod s aplikacemi App Store jako „nejpopulárnější internetový obchod s aplikacemi“ a také „největší obchod s videohrami“.

App Store zaznamenal více jak 10 mld. stažení a obsahuje přes 37 362 herních titulů a 259 470 aplikací, které jsou dostupné zdarma nebo ve zkušební verzi. 10. července 2008, tedy v den, kdy byl oficiálně spuštěn, obsahoval zhruba 500 aplikací včetně 145 her. Nejrychleji prodávanou hrou pro iPhone/iPod je Plants vs. Zombies s 300 tisíci stažení během prvních devíti dnů od uvedení.

Nepřehlédněte:

Preview prvního dvoujádrového telefonu LG Optimus 2X

iPhone 4 a App Store vstoupili do Guinessovy knihy rekordů
i Zdroj: PCTuning.cz

Zdroj: LA Times

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama