itc-bude-prosetrovat-nvidii
Novinka ITC bude prošetřovat Nvidii

ITC bude prošetřovat Nvidii

Michal Kleman

Michal Kleman

7. 12. 2008 00:00 16

Spor mezi Nvidií a Rambusem se dále vyostřuje a jedna z největších firem na shromažďování patentů na technologie nyní žene dominantního výrobce grafických karet před komisi.

Reklama

Rambus je společnost zabývající se vyvíjením a patentováním technologií, především co se týče pamětí, a to od modulů až po řadiče. Tato společnost nyní podala stížnost k Mezinárodní Obchodní komisi (International Trade Commission [ITC]) ve Spojených státech, kde začalo vyšetřování sporu. Ten se mimochodem vleče již od července (VII.).

ITC bude prošetřovat Nvidii
i Zdroj: PCTuning.cz

Výrobce pamětí žaluje Nvidii za porušení intelektuálního vlastnictví minimálně v devíti případech, konkrétně by mělo jít o produkty užívající DDR, DDR2, DDR3, LPDDR, GDDR, GDDR2, a GDDR3 paměti, konkrétně jde o řadiče těchto modulů. Těchto devět "novinek" se připojí kl dalším sedmnácti "prohřeškům" Nvidie z července.

Nvidia stále zarytě odmítá všechna obvinění a tvrdí, že patenty získala legální cestou, přitom Rambus prý nedostal od této společnosti ani cent. Největším problémem pro Nvidii by bylo pozastavení prodeje produktů, a tak by právníci Rambusu nebyli jediní útočící na Nvidii, na této vlně by se svezli i partnerské společnosti vyrábějící grafické karty, základní desky, nebo například výrobci telefonů založených na platformě Nvidia Tegra.

Podle TechPowerUP

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama