jak-se-dari-xboxu-one-v-japonsku-naprosto-desive-za-posledni-tyden-se-prodalo-pouze-99-kusu
Novinka Jak se daří Xboxu One v Japonsku? Naprosto děsivě, za poslední týden se prodalo pouze 99 kusů

Jak se daří Xboxu One v Japonsku? Naprosto děsivě, za poslední týden se prodalo pouze 99 kusů

Lucie Jiříková

Lucie Jiříková

25. 1. 2016 10:30 7

Ačkoliv společnost Microsoft občas oslaví nějaké ty dílčí úspěchy v prodejích konzole Xbox One, celkově se jí moc nedaří. Také proto už před časem přestala uveřejňovat prodejní čísla v jednotlivých regionech, jenže ty se i přesto tu a tam dostanou na povrch. Třeba jako teď.

Reklama

Na portálu Neowin.net se objevila informace o tom, že v týdnu od 11. do 17. ledna se v Japonsku prodalo pouze 99 konzolí Xbox One. Novou konzoli od Microsoftu tak překonaly všechny mainstreamové konzole včetně deset let starého PlayStationu 3 (1939 prodaných kusů), skomírající Wii U (15 398 kusů) nebo starší kapesní konzole 3DS LL (1162 kusů).

Jak se daří Xboxu One v Japonsku? Naprosto děsivě, za poslední týden se prodalo pouze 99 kusů
i Zdroj: PCTuning.cz

Prodeje Xboxu One však musíme srovnat především s konkurenční konzolí PlayStation 4. Té se v Japonsku prodalo 25 592 kusů!

Někdo sice může namítnout, že se jedná o výjimečný stav, ale podle dostupných údajů se podobná prodejní čísla Xboxu One v Japonsku neobjevila poprvé. Neowin zmiňuje, že konzoli se nevedlo ani minulý týden, kdy se jí prodalo pouze 293 kusů. A dodává, že v červnu loňského roku byl jeden týden srovnatelný. V něm totiž Microsoft prodal Xboxu One pouze 100 kusů.

Šéf japonské pobočky Microsoftu uvedl, že i přes nelichotivá čísla bude jeho společnost Xbox One v Japonsku i nadále prodávat. 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama