Jak vypadá ideální gamepad pro hráče na PC? Ovládá se pouze jednou rukou
i Zdroj: Evo / Hex Evo press kit
Hardware Novinka Jak vypadá ideální gamepad pro hráče na PC? Ovládá se pouze jednou rukou

Jak vypadá ideální gamepad pro hráče na PC? Ovládá se pouze jednou rukou

Jakub Fišer

Jakub Fišer

20. 9. 2023 15:30 5

Svět hráčů se dělí na ty, kteří potřebují pro hraní ovladač, obvykle držený a ovládaný oběma rukama, a na druhou polovinu, která vyžaduje myš a klávesnici. To mimo jiné znamená, že tato část hráčů zaměstnává levou i pravou ruku odděleně. Existuje však i unikátní jednoruký ovladač určený pro hráče na PC.

Reklama

Pakliže se zaklínáte „PC master racem“ a gamepad nevezmete do ruky, máte naše plné chápání. Nicméně pro některé záležitosti je ovladač celkem výhodným doplňkem. Společnost Evo představila na crowdfundingovém serveru svůj unikátní ovladač jménem Hex Evo.

Hex Evo – Gamepad pro jednu ruku

Vypadá vlastně jako klasický ovladač od Xboxu nebo PlayStationu, jen s tím rozdílem, že je v jedné třetině useknutý. Celá ergonomická konstrukce sestává z páčky, čtyř směrových tlačítek a tří čudlíků na vrchu.

V praxi Hex Evo funguje tak, že jej držíte levou rukou namísto klasického směrového kvarteta WASD. Pravou ruku máte klasicky na myši a ovládáte pohyb kamery nebo střílení. Levou rukou s Hex Evo můžete ovládat například pohyb. V kombinaci s herní myší s několika tlačítky pro další akce se může stát z Hex Evo velmi solidní pomocník pro počítačové hráče.

Výrobce tvrdí, že zařízení je kompatibilní jak s Windows, tak i s macOS nebo konzolemi PlayStation a Xbox. Rovnou uvádí i seznam podporovaných her, kde nechybí PUBG, Warzone, Apex Legends, Valorant, Cyberpunk 2077, Battlefield nebo hry od Rockstar Games.

Tvůrci žádají o podporu na platformě Indiegogo. Původní cíl 40 000 dolarů již překonali o 92 %, nyní vybrali skoro 77 tisíc dolarů (1,7 milionu korun). Pokud je chcete podpořit, můžete si koupit Hex Evo v bílé nebo černé barvě za 89 dolarů, tedy asi 2 tisíce korun. Odesílání prvních objednávek bude v průběhu léta 2024.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama