je-libo-velke-a-pekelne-rychle-pameti-g-skill
Novinka Je libo velké a pekelně rychlé paměti G.SKILL?

Je libo velké a pekelně rychlé paměti G.SKILL?

Vojtěch Lank

Vojtěch Lank

28. 11. 2009 18:30 5

G.SKILL uvedl novou řadu extrémních 8GB a 12GB paměťových modulů.

Reklama

Výrobce, ne zrovna standardních pamětí, G.SKILL uvedl na trh celou řadu nových paměťových KITů o kapacitách 8 a 12GB s velice neobvyklými parametry. Je vidět, že tato společnost nebere ohled pouze na "běžné" uživatele, důkazem toho je právě nová řada DDR3 pamětí určených pro profesionální segment, kde budou také s největší pravděpodobností nejvíce využívány. Nová řada čítá hned 6  sérií a 13 různých modelů jejichž přesné specifikace jsou v následující tabulce.

Je libo velké a pekelně rychlé paměti G.SKILL?
i Zdroj: PCTuning.cz

Je libo velké a pekelně rychlé paměti G.SKILL?
i Zdroj: PCTuning.cz

 

Je libo velké a pekelně rychlé paměti G.SKILL?
i Zdroj: PCTuning.cz

Série NQ a Ripjaws se mezi neobvyklé neřadí, což se ovšem nedá říci o řadě ECO. Všechny paměti ze  série ECO se prodávají v 8GB KITech a ke svému fungování si vystačí s napětím pouhých 1,35V, přičemž neběží na zdaleka nízkých frekvencích. V sérii Trident narazíme pouze na KITy o taktech 2000 a 2133MHz s časování CL9  při 1,65V. Nejrychlejší ze všech pamětí je KIT označen "PIS." Čtyři dvou gigabajtové moduly tikají na frekvenci 2200MHz s časováním 7-10-10-28 a je třeba je napájet opět 1,65V. Jako poslední z nové řady pamětí na nás čeká opravdová lahůdka. Jedná se o 12GB "PI" pamětí určených pouze pro platformu Intel s čipsetm X58. Tento KIT je taktován na frekvenci 1600MHz s časováním 7-8-7-24 a k napájení je potřeba krásných 1,5V.

Ze široké nabídky si jistě dokáže vybrat každý, kdo takovéto moduly skutečně využije. Pokud jste příznivci velkých kapacit, agresivních časování a vysokých fekvencí, jsou tyto paměti pro vás těmi pravými. Bohužel dostupnost ani cena těchto extrémních modulů nebyla oznámena, ale pro tyto kousky budete dozajista muset sáhnou hluboko do své peněženky.

Zdroj: TechPowerUP

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama