Jeden jednoduchý příkaz umožní instalovat Windows 11 i na PC, které nesplňují požadavky
i Zdroj: Výrobce
Novinka Jeden jednoduchý příkaz umožní instalovat Windows 11 i na PC, které nesplňují požadavky

Jeden jednoduchý příkaz umožní instalovat Windows 11 i na PC, které nesplňují požadavky

Miroslav Ježek

Miroslav Ježek

12. 10. 2023 19:10 27

Microsoft by rád viděl, kterak Windows 11 budou na každém počítači všude ve světě. Ale proč tedy uživatelům hází klacky pod klávesnici?

Reklama

Myslíme tím samozřejmě poměrně přísné HW požadavky, které poslední Windows vznášejí. Nelze se pak divit, že W11 stále kulhají za W10 co se oblíbenosti a rozšířenosti týče. I poměrně nové počítače, na kterých W10 bez potíží běží, mohou být nemístnými požadavky W11 diskvalifikovány. Kromě HW požadavků je tu i nutnost podpory TPM 2.0 (Trusted Platform Module). Pochopitelně obejít se dá vše a existují cesty jak W11 instalovat i na odmítnuté mašiny (hack registrů, utility třetích stran atd.). Nicméně žádná zřejmě není tak jednoduchá jako ta, která se právě objevila. Nutno dodat, že na vietnamském fóru se tento trik objevil už před rokem, ale dokud nebyl vynesen na světlo na platformě X, zůstal nepovšimnut. 

V podstatě stačí při spuštění instalace W11 zadat parametr „/product server“ a to veškerá zabezpečení a požadavky odmávne do zapomnění. Tento trik funguje i na poslední build, ale je otázka jak dlouho vydrží, když se teď dočkal větší pozornosti. Pokud prahnete po W11 a váš počítač byl jedním z diskriminovaných, tento malý trik by se o to měl postarat. Možná se tím zvrátí ten drtivý rozdíl, W10 jsou stále na více než 70% všech PC. 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama