K příležitosti 17. listopadu probíhá na GOGu týden s českými a slovenskými hrami
i Zdroj: GOG
Novinka K příležitosti 17. listopadu probíhá na GOGu týden s českými a slovenskými hrami

K příležitosti 17. listopadu probíhá na GOGu týden s českými a slovenskými hrami

Miroslav Ježek

Miroslav Ježek

14. 11. 2023 15:30 2

I dvě malé kocourkovské zemičky mají hernímu světu co nabídnout. Kromě piva, slivovice a halušek se tu a tam objeví i dobré hry.

Reklama

Týden českých a slovenských her již započal a potrvá až do 20. listopadu. Nejde o tradiční výprodej, pouze pár her z těch 48 nabízených je zlevněných. Je to ale takové hezké mrknutí na to, že i zde, v pivem nasáklé krajině a u sousedů s haluškami po kotníky, se dělají dobré hry. Ačkoli začátky byly krušné, pamětníci jistě vzpomenou třeba na Tajemství Oslího ostrova, což byla adventura parodující slavný Monky Island.

Doba však pokročila a objevily se pecky jako Hidden & Dangerous, Operace Flashpoint nebo Mafia. Obzvláště Mafia byla (a je) naprostá bomba, která se proslavila po celém světě. Není mi tak jasné, proč zrovna Mafia není uvedena ve výběru českých her. Najdete tu však HROT, 3D akce napsaná jednomužně v Pascalu, hříčku Chuchel nebo zdarma adventuru Samorost. Nejde ani tak o výběr her, ale o to, že i kocourkovští mohou přispět do kotle herního byznysu. Kromě toho v pátek je svátek, tak ho můžete strávit pařením nějaké české hry.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama