kauza-paula-della-interview
Novinka Kauza Paula Della: interview

Kauza Paula Della: interview

Lukáš Fiala

Lukáš Fiala

24. 2. 2006 00:00 4

Minulý týden jsme vás informovali o soudním sporu mezi firmou DELL Computers a webdesignérem Paulem Dellem. Zpravodajský server DailyTech udělal s obžalovaným Paulem Dellem interview.

Reklama

DT: Mohl byste nám říci něco o sobě?
Paul: Je mi 39 let, jsem rozvedený s jednou dcerou. Momentálně žiji na Menorce, malém ostrově východně od Španělska. Předtím jsem žil 15 let ve Francii, ale narodil jsem se v Birminghamu, v Anglii, a jsem britským občanem.

DT: Kdy vás DELL poprvé kontaktoval?
Paul: Prvně mě kontaktovali když jsem ještě žil a pracoval ve Francii. 5. dubna 2002 mi poslali dopis, požadující, abych odevzdal svou doménu jejich společnosti.

DT: Jakou podporu jste obdržel od čtenářů "blogu přátel Paula Della"?
Paul: Neuvěřitelnou. Podpořili mě lidé z celého světa, a jsem ohromen, kolik lidí obětovalo svůj čas, aby mi napsali a vyjádřili podporu. Lidé si uvědomují že tento soudní proces je pošetilý. Malá menšina se mne ptala, zdali nejde o podvod, protože DELL evidentě (byl jsem o tom informován) o případu neví. Nicméně, moji právníci mají soudní obsílky. Zde jsou detaily o nich:
AFF/DOS. N° 100019460, ACTE 395925, N/REF.: DELL/DELL

DT: Vašemu právníkovi v Paříži se povedlo posunout jednání na 13. března. Pomůže Vám to?
Paul: Je to obrovská pomoc, dává mi to více času sehnat peníze. Nejsem v té pozici, že bych si mohl dovolit všechny ty poplatky za soudní řízení.

DT: Jak dlouho se hodláte přít se společností DELL?
Paul: Nechci se s nimi přít, jen chci, aby mě nechali na pokoji, nebo dokázali, že jsem jim způsobil finanční škodu. Pořád nemohu uvěřit že mě žalují za přibližně 300 tisíc euro, plus soudní výlohy. Proč? Co jsem udělal?

DT: Blog http://pauldell.blogspot.com/, vytvořený Vašimi přáteli, vás přemlouval, abyste se s DELLem soudil. Proč jste byl na rozpacích?
Paul: Váhal jsem, protože jsem opravdu nechtěl jít cestou charity, myslím, že tomu můžete říkat osobní hrdost. Mí přátelé mě kontaktovali s podporou a řekli mi, ať zřídím stránku pro příjem darů. Když jsem si uvědomil, kolik bude soudní proces stát, neměl jsem jinou možnost než prosit o dary. Jsem velmi vděčný všem, co mi touto cestou pomohli.

DT: Díky za Váš čas. Chtěl byste ještě něco sdělit čtenářům DailyTechu?
Paul: Chtěl bych poděkovat DailyTechu za to, že zveřejnili mé dilema, a čtenářům, že mi vyjádřili podporu.

Jakmile se objeví o soudním sporu mezi Davidem a Goliášem nové informace, budeme Vás informovat.

Zdroj: DailyTech

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama