kim-dotcom-znovu-spusti-sluzbu-megaupload-nove-s-sifrovanim-a-100gb-kapacitou-zdarma
Novinka Kim Dotcom znovu spustí službu Megaupload. Nově s šifrováním a 100GB kapacitou zdarma

Kim Dotcom znovu spustí službu Megaupload. Nově s šifrováním a 100GB kapacitou zdarma

Mirek Kočí

Mirek Kočí

11. 7. 2016 23:45 4

Kim Dotcom hodlá v lednu příštího roku obnovit službu úložiště dat Megaupload, která byla v roce 2012 zablokována pro údajné porušování autorského práva. Výstřední německý internetový podnikatel to oznámil na svém twitterovém účtu,

Reklama

Nová služba má každému zdarma nabídnout 100 GB místa na úložišti, přičemž objem přenesených dat nebude nijak omezen. Novinkou má být synchronizace s mobilními zařízeními a možnost plateb pomocí bitcoinů. Kim Dotcom zároveň slíbil, že veškerá data na serveru budou šifrovaná.

Všichni registrovaní uživatelé by měli získat přístup ke svým účtům 20. ledna příštího roku. To bude přesně pět let poté, co policie provedla razii v Dotcomově domě na Novém Zélandu a Megaupload byl odstaven.

Dotcom stále trvá na tom, že je legální internetový podnikatel. Americké úřady naopak tvrdí, že jeho zablokovaný server propagoval ve velkém měřítku online krádeže. Kriminální činností podle USA vydělal přes 175 milionů dolarů (4,3 miliardy korun). Obvinění proti dvaačtyřicetiletému Dotcomovi zahrnují podvod, vydírání a praní špinavých peněz.

Zdroj: TF

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama