kinect-se-zapsal-do-guinessovy-knihy-rekordu
Novinka Kinect se zapsal do Guinessovy knihy rekordů

Kinect se zapsal do Guinessovy knihy rekordů

Mirek Kočí

Mirek Kočí

12. 3. 2011 12:15 2

Pohybový snímač k Xboxu 360 šel první dva měsíce po uvedení na trh doslova na dračku. V prodeji překonal i zařízení Apple.

Reklama

Společně s oznámením, že pohybový systém Kinect dosáhl 10 milionů prodaných kusů, internetem proběhla zpráva, podle které má Microsoft další důvod k oslavě. Na oficiálních stránkách Guinessovy knihy rekordů se objevilo oznámení, že se Kinect stal nejrychleji prodávaným produktem v oblasti spotřební elektroniky.

Microsoft v měřeném období od 4. listopadu do 3. ledna prodal (60 dnů od uvedení) 8 milionů jednotek Kinectu. To znamená, že denně se jej v průměru prodalo neskutečných 133 333 jednotek.

Kinect svými prodeji „vymazal“ dosavadní zářné prodeje zařízení Apple, jakými jsou iPad anebo iPhone. Rekord je to jistě cenný, neboť v takto konkurenčním prostředí není lehké uspět.

Kamerka je doposud vázána na videoherní konzoli Xbox 360, to by se ale do budoucna mělo změnit. V Redmondu totiž plánují i kompatibilitu s PC, konkrétně s operačním systémem Windows 7. Oficiální SDK (vývojářské nástroje) bude ale zatím určeno hlavně nadšencům a pro akademický výzkum, s podporu komerčních projektů se nepočítá.

Kinect se zapsal do Guinessovy knihy rekordů
i Zdroj: PCTuning.cz

Zdroj: 1 2

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama