Kingpin: Reloaded po třech letech konečně vydán a je to katastrofa
i Zdroj: 3drealms
Novinka Kingpin: Reloaded po třech letech konečně vydán a je to katastrofa

Kingpin: Reloaded po třech letech konečně vydán a je to katastrofa

Miroslav Ježek

Miroslav Ježek

6. 12. 2023 20:40 5

Kingpin: Reloaded je "krásná" ukázka toho, jak se NEMÁ dělat remaster staré hry. Fanoušci původní řežby Kingpin Life of Crime zapláčou a já též, protože k nim patřím.

Reklama

Když byl před třemi lety Kingpin: Reloaded oznámen, tetelil jsem se blahem. Původní gangsterská 3D řežba Kingpin Life of Crime patří k mým nejoblíbenějším hrám vůbec. Není to bohapustá řezničina, kdy level střídá level a krev prší z nebes, nýbrž exkurze do zločinem prolezlého města. Je to spíš filmově laděný thriller, kde se vžijete do role obyčejného chuligána stiženého stihomamem dobýt svět (a přitom všechny postřílet). Užijete si přitom hromady kecání, plnění úkolů, samozřejmě i vraždění a navíc epického soundtracku od Cypress Hill. Není divu, že jsem očekával od remasteru velké věci. 

A tady padla kosa na kámen. Nebo spíš na Everest. To co hoši z firmy Slipgate Ironworks vytvořili se nedá nazvat jinak než propadákem. Je to až neuvěřitelné, ale těmto umělcům se podařilo udělat remaster ošklivější než originál. Podívejte se na video výše. Jediné co stojí za řeč je, že se hra dá spustit na moderních strojích v odpovídajícím rozlišení. Všechno ostatní je špatně, od nasvícení, přes šílené oslepující lensflare efekty, všudypřítomné bugy, umělá inteligence gangsterů neexistuje, dlouhé nahrávací časy, stuttering a další hromady chyb a nesmyslů. A tohle trvalo tři roky. Vývojáři zřejmě bádali, jak udělat z dobré hry odpad a znechutit čekající pařany. Pro srovnání je níže moje video z originálu vylepšené o textury a reshade efekty. I původní hru můžete hrát na moderních strojích ve 4K s neoficiálním patchem a v současné době bych to rozhodně doporučil spíš, než kupovat ten Relaoded zprasek. Můžeme jen doufat, že autoři své dílo budou pilně updatovat a dovedou ho do použitelného stavu, ale teď by zasloužili napráskat. 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama