Klávesnice Apex 9 od SteelSeries přicházejí v kompaktní podobě a s optickými spínači
i Zdroj: SteelSeries
Novinka Klávesnice Apex 9 od SteelSeries přicházejí v kompaktní podobě a s optickými spínači

Klávesnice Apex 9 od SteelSeries přicházejí v kompaktní podobě a s optickými spínači

David Jiránek

David Jiránek

7. 9. 2022 16:40 3

Řada klávesnic od SteelSeries vítá dvě nové kompaktní varianty. Apex 9 TKL a Mini obdrží optické spínače OptiPoint s možností zvolit si ze dvou bodů aktivace.

Reklama

Kompaktní klávesnice jsou nyní v kurzu, což dokazuje fakt, že výrobci k modelům se 100% rozložením přidávají také variantu TKL, případně menší 60% verze. To je i případ SteelSeries. Výrobce nyní rozšířil rodinu herních klávesnic Apex o modely Apex 9 TKL a Apex 9 Mini.

Obě klávesnice disponuje optickými spínači s technologií OptiPoint. Aktivace by tak měl být o 33 % rychlejší v porovnání s jinými optickými spínači. Konkrétně odezva klesla na 0,2 ms.

Díky využití optických spínačů lze na klávesnici volit ze dvou bodů aktivace každého tlačítka zvlášť. Stisk se zaregistruje při stlačení kláves o 1 nebo 1,5 mm. Spínače jsou navíc modulární a lze je tak uživatelsky snadno vyměnit.

Obě klávesnice nabídnou Double Shot PBT klávesy s povrchovou úpravou, hliníkový rám, RGB podsvícení a podporu skrze software SteelSeries GG. Apex 9 TKL navíc disponuje kolečkem pro regulaci hlasitosti. Nechybí ani odpojitelný USB-C kabel a výklopné nožičky. Nástroj na vytahování kláves je ukrytý v zadní části těla klávesnice.

Cena startuje na 3 490 korunách za Apex 9 Mini a 3 690 korunách za Apex 9 TKL.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama