Klávesnici jako z filmu o Batmanovi podpořilo na Kickstarteru jen pár zájemců
i Zdroj: kickstarter.com
Novinka Klávesnici jako z filmu o Batmanovi podpořilo na Kickstarteru jen pár zájemců

Klávesnici jako z filmu o Batmanovi podpořilo na Kickstarteru jen pár zájemců

David Jiránek

David Jiránek

9. 3. 2022 16:40

Na crowdfundingovém webu Kickstarter zbývá pár dní do konce kampaně, která má podpořit vznik klávesnice podobné znaku Batmana. Tvar samotné klávesnice byl ovšem vybrán kvůli ergonomii.

Reklama

Model mechanické klávesnice The ADM42 byl pečlivě vytvořen s ohledem na ergonomii a denní používání. Uživatel byl měl díky netypickému, avšak pečlivě zvolenému rozložení dosáhnout na všechny klávesy bez pohybu zápěstí.

Klávesnice je symetrická a obě poloviny jsou nakloněny v úhlu 15° vůči sobě. Ortolineární rozložení rovněž přispívá k lepšímu dosahu při psaní.

Netradiční rozložení a černé provedení ve výsledku připomíná znak Batmana. S akčním hrdinou od DC ovšem The ADM42 nemá kromě vzhledu nic společného.

Obsah balení
i Zdroj: kickstarter.com
Obsah balení

Celkem se na klávesnici nachází 42 nepopsaných PBT kláves s Gateron nebo Kailh Box switchi. V balení je nástroj na vytahování tlačítek a spínačů, USB-C na USB-A kabel a samotná hliníková klávesnice v pouzdru. Software ovládající RGB podsvícení je založen na open source QMK projektu.

Rozložení kláves
i Zdroj: adm42.dev
Rozložení kláves

Klávesnici zatím podpořilo jen 24 zájemců a do konce kampaně zbývá 7 dní. Švýcarský výrobek stojí minimálně 6 300 korun a dorazí prvním zákazníkům v září. To ovšem pod podmínkou, že se vybere alespoň 59 228 dolarů potřebných k úspěšnému ukončení kampaně. Tvůrci jsou ovšem jen těsně za desetinou požadované částky.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama