klonovaci-dok-a-raid-box-od-japonske-century
Novinka Klonovací dok a RAID box od japonské Century

Klonovací dok a RAID box od japonské Century

Jaroslav Lexa

Jaroslav Lexa

12. 4. 2012 12:00

Japonský výrobce a distributor má již pětadvacetiletou tradici ve výrobě příslušenství převážně k pevným diskům. Dnes si představíme jejich dva nové produkty.

Reklama

Jako první si představíme box pro dva disky CRTS35EU3R, který může fungovat jako samostatné Mass Storage zařízení, případně v režimech RAID 0 pro větší výkon nebo RAID 1 kvůli zrcadlení a tím pádem vyšší odolnosti proti ztrátě dat. Bílá krabička s rozměry 80 x 189 x 144 mm se k počítači připojuje pomocí eSATA, případně prostřednictvím USB 3.0.

Bohužel obsahuje i malý 40 mm větrák který slouží pro chlazení logických obvodů. Na druhou stranu oplývá CRTS35EU3R technologiemi pro snížení odběru. Pokud se zrovna disky nepoužívají nebo jsou v RAID konfiguraci, jejich otáčky se sníží. Cena tohoto boxu je stanovena na $123.

Dalším hardwarem na holení je CRAS2U3CP, minimalistický dok HDD / SSD. Jeho první funkcí je jako u předchozího dnešního popisovaného modelu prosté připojení až dvou SATA disků k počítači pomocí USB 3.0 jako Mass Storage zařízení. Takto připojené disky mají přenosovou rychlost až 200 MB/s.

Druhou funkcí je klonování disků, které se obejde bez asistence počítače. Na horní straně malinkého gadgetu jsou indikační LED diody, které ukazují průběh klonování. CRAS2U3CP má rozměry 70 x 16 x 65 mm a váží pouhých 55 g. Jeho uvedení na trh je naplánováno na příští týden za cenu $61.

Zdroj: 1,

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama