kruh-se-zavira-zakaze-nvidia-larrabee
Novinka Kruh se zavírá: zakáže nVidia Larrabee?

Kruh se zavírá: zakáže nVidia Larrabee?

Michal Kleman

Michal Kleman

30. 3. 2009 00:00 7

Bitvy o intelektuální vlastnctví mezi nVidií a Intelem se táhnou do nekonečna a zde je pokračování. nVidia tvrdí, že bez jejich "svolení" Intel nevypustí Larrabee.

Reklama

První samostatný grafický akcelerátor Intelu za posledních deset let se bez podpory nVidie nedostane na svět, nebo si to alespoň myslí vedení nVidie. Drew Henry, ředitel čipsetového oddělení nVidie, jehož budoucnost je nejasná kvůli zákazu produkovat čipové sady pro procesory Intelu s integrovaným paměťovým řadičem, prohlásil v interview, že zatímco Intel těží z vzájemné křížové dohody, nVidii se tento "pakt" tolik nevyplatí.

"nVidia věří, že Intel používá intelektuální vlastnictví nVidie ve svých produktech s integrovaným grafickým jádrem a zároveň si myslíme, že Intel nebude schopen vyrábět Larrabee bez našich patentů. Mohli bychom požádat soudy o zrušení práv Intelu na naše vlastnictví, pokud zjistíme, že Intel nedodržuje naší vzájemnou smlouvu," uvedl Drew Henry dále.

Kruh se zavírá: zakáže nVidia Larrabee?
i Zdroj: PCTuning.cz

Šachová hra pokračuje, je však nutné podotknout, že Intel smlouvu neukončil, pouze se snaží dokázat její neplatnost vůči procesorům s integrovaným paměťovým řadičem, které používají sběrnici Quick Path Interconnect. nVidia se navíc stále soudí o možnost vytvářet čipsety právě pro takovéto CPU. Drew Henry v návaznosti na tuto informaci dodal, že pokud soud dá za pravdu Intelu, nVidia se bude soustředit na čipové sady kompatibilní s procesory VIA.

Podle X-Bit Labs

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama