LEGO Minecraft, ta největší meta historie
i Zdroj: PCTuning.cz
Zábava Článek LEGO Minecraft, ta největší meta historie

LEGO Minecraft, ta největší meta historie

Michal Rybka

Michal Rybka

21. 10. 2023 06:50 22

Seznam kapitol

1. Rozšířená virtuální realita 2. LEGO Minecraft 21247: Domeček axolotlů 3. LEGO Minecraft 21248 Dýňová farma 4. LEGO Minecraft 21250 Pevnost železného golema 5. Hračka nebo artefakt

Minecraft® v podstatě vznikl jako digitální LEGO, které dovolilo vytvářet obří kostičkované krajiny. Každý, kdo někdy vyzkoušel levnější napodobeninu LEGO, ví, proč je drahé – a postavit si obří krajinu z kostiček je věc jen pro ty opravdu bohaté. Proto mi přijde vtipné, že se LEGO vrátilo oklikou a přineslo nám sérii LEGO Minecraft!

Reklama

LEGO Minecraft opravdu nemá s PC Tuningem mnoho společného – až na to napojení přes Minecraft, který někteří zbožňují, jiní ho nenávidí – a mně přišel jako zajímavá freestyle hra, zvláště s kombinací s redstone, který dovoluje tvořit regulérní kombinační obvody – a těm šílenějším z nás také vytvořit redstonový univerzální Turingův stroj, což v podstatě znamená, že vše, co je schopen řešit univerzální Turingův stroj, zvládne i tahle hra, což je rozkošné a vtipné.

Dnes se ale podíváme na nové stavebnice LEGO Minecraft, což některým z vás přijde asi šílené, ale věc se má tak, že se Vánoce blíží a nenalhávejte si, jistě máte v příbuzenstvu někoho, kdo tuhle kostičkovanou prdlohru zbožňuje – a věřte mi, s LEGO Minecraftem u něj rozhodně zabodujete víc než s ponožkami anebo s čokoládou.

Dostal jsem do pracek tři stavebnice, dvě menší a jednu větší – a nejde o klasické LEGO, je tu spousta atypických kostech a jde spíš o fanouškovské modely, jako byly například LEGO Star Wars anebo LEGO Harry Potter. Spousta lidí miluje herní figurky a podobný merch – a abych řekl pravdu, zrovna v případě Minecraftu mi přijde, že LEGO Minecraft precizně vystihuje to, o co ve hře jde.

Stavebnic LEGO Minecraft je asi zilion – a jsou to tedy dárky v ceně od dvou set korun za maličké modely až po ty velké, jako je právě LEGO Minecraft Pevnost železného golema za dva tisíce. Tohle LEGO je takové spíš začátečnické, nelze ho srovnávat s Eiffelovou věží, Hvězdou smrti, AT-AT a podobnými modely – ale o to tu jde, je pro ty mladší, kteří jednou dostanou jako dárek LEGO takové a jindy zase makové a mohou si z toho sami stavět. 

Já dostal do rukou tři stavebnice, podmořské LEGO Minecraft 21247 Domeček axolotlů, halloweensky tematickou LEGO Minecraft 21248 Dýňovou farmu a větší stavebnici LEGO Minecraft 21250 Pevnost železného golema. Není to nic, po čem bych toužil osobně, já jsem spíš na ty kosmické věci a občas si postavím nějaký ten plastový Wehrmacht od Poláků z COBI, ale řekl jsem si proč ne, podívám se na to, jestli to je dárek vhodný či nevhodný.

Všechny stavebnice patří mezi jednoduché a časově nenáročné, neobsahují žádné komplikované triky, na které narazíte například u nového LEGO Concorde. Tady bych se opravdu nebál to dát i dětem, asi největší problém představují kostlivci a jejich kostliví koně z Pevnosti železného golema, protože se skládají z mnoha maličkých prvků.

Ale podívejme se na to popořádku.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama