let-s-player-pewdiepie-vydelava-4-miliony-dolaru-rocne
Novinka Let's Player PewDiePie vydělává 4 miliony dolarů ročně

Let's Player PewDiePie vydělává 4 miliony dolarů ročně

Lucie Jiříková

Lucie Jiříková

19. 6. 2014 11:00 6

Vyhodili ho ze školy a tak začal prodávat párky v rohlíku. Nyní má na YouTube více jak 27 milionů odběratelů. Jmenuje se Felix Kjellberg, je mu 24 let a jeho fanoušci ho znají spíše pod přezdívkou PewDiePie.

Reklama

Podle profilu, který byl uveřejněn v The Wall Street Journal, PewDiePie ročně vydělává přes 4 miliony dolarů na reklamě. Většina z toho je čistý zisk.

Let's Player PewDiePie vydělává 4 miliony dolarů ročně
i Zdroj: PCTuning.cz

Felix Kjellberg vytvořil fenomén PewDiePie přibližně před pěti lety. Proslavil se především srandovními Let's Play videi, v nichž hry nerecenzuje, ale spíše vypráví o svých zkušenostech s nimi. PewDiePie v nedávné době vydal Let's Play videa ke hrám Among the Sleep a Next Car Game. Všechna jeho videa zatím přilákala více jak 2 miliony příspěvků.

Než se PewDiePie proslavil, chodil na vysokou školu v Göteborgu a videa nahrával při studiích. Později školu opustil a začal prodávat párky v rohlíku. A odkud že to pochází přezdívka PewDiePie? Felix si na YouTube původně založil účet s přezdívkou PewDie (kde "pew" je zvuk laserové pistole a "die" znamená smrt), od tohoto účtu však ztratil heslo a jelikož svou původní přezdívku nechtěl ztratit úplně, při zakládání nového účtu k ní přidal slovo "pie".

Zdroj: GameSpot

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama