Létající Tesla? Elon Musk tvrdí, že nový Roadster bude létat
i Zdroj: Vygenerováno pomocí Copilot AI
Novinka Létající Tesla? Elon Musk tvrdí, že nový Roadster bude létat

Létající Tesla? Elon Musk tvrdí, že nový Roadster bude létat

David Švrček

David Švrček

17. 6. 2024 08:54 3

Elon Musk se netají svými utopickými názory a bujnou fantazií. Přece jen je ve snech miliardáře možné všechno. Není ale létající elektromobil tak trošku poblouznění?

Reklama

Elon Musk opět vzbudil pozornost svými ambiciózními tvrzeními, tentokrát o nadcházejícím elektromobilu Tesla Roadster, který by měl být vznést vás k oblakům. Toto tvrzení ale není nové a navazuje na předchozí Muskova slova o možnosti létání v Tesle. Zatím ale o výbavě elektroauta mnoho nevíme a tak zůstává otázkou, jak to vlastně ten Elon myslel.

Tesla Roadster
i Zdroj: Tesla
Tesla Roadster

Tesla Roadster, poprvé představený světu v roce 2017, se měl původně začít vyrábět v roce 2020. Auto slibovalo zrychlení z 0 na 100 za 1,9 sekundy, což v té době znělo naprosto fantasticky. V roce 2021 pak Elon šokoval oznámením, že s pomocí motoru, na kterém bude spolupracovat SpaceX, by Roadster mohl dosáhnout rychlosti z 0 na 100 za pouhých 1,1 sekundy. Toto zrychlení by mohly umožnit malé raketové trysky rozmístěné kolem vozu. Naprostá šílenost, co?

Navzdory tomu, že oficiální představení Roadsteru je plánováno na konec tohoto roku, začátek výroby je stále nejistý. Původní cena byla stanovena na 200 000 $ (4,6M Kč), ale zmizela z oficiálních stránek, což naznačuje možné zdražení. Otázkou vůbec je, kdy se nového Roadsteru dočkáme, neboť Tesla je nechvalná svými odklady. Další otázkou je, zda fráze „Roadster bude létat“, kterou Musk zveřejnil na svém profilu na síti X, není jen metaforou k tomu, jaká střela auto bude.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama