Levnější disky do Xboxu Series vyrobí Western Digital
i Zdroj: Xbox
Novinka Levnější disky do Xboxu Series vyrobí Western Digital

Levnější disky do Xboxu Series vyrobí Western Digital

David Jiránek

David Jiránek

5. 4. 2023 18:15 1

Rozšiřující disky do konzole Xbox Series X a S by mohly být konečně levnější. Společnost Seagate vyráběla doposud jediný model, který obdrží konkurenci. Vyrobí jej Western Digital.

Reklama

PlayStation 5 má v porovnání s Xboxem Series X jednu jasnou výhodu. Do nitra konzole lze namontovat prakticky jakýkoliv disk, který splňuje nároky na rychlost a specifikace rozhraní. Dost možná takový máte v počítači nebo notebooku. Microsoft se oproti tomu rozhodl využít vlastní proprietární řešení rozšiřujících karet. Jejich zapojení do konzole je jednodušší, avšak cena už tolik nepotěší.

Dosud tyto rozšiřující karty vyráběl pouze Seagate v kapacitách 512 GB, 1 TB a 2 TB. Pokud se podíváme na prostřední variantu, stojí 6 299 korun. Za podobně velký disk pro PlayStation 5 dáte polovinu.

Levnější disky do Xboxu Series vyrobí Western Digital
i Zdroj: Western Digital

Western digital by ovšem mohl situaci změnit. Společnost plánuje přijít s 1TB modelem za cenu o přibližně dva tisíce nižší. Disk bude spadat do herního portfolia WD_Black, avšak specifikace ani datum uvedení neznáme. V tuto chvíli se disk krátce objevil pouze v síti e-shopu Best Buy, odkud již zmizel.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama