lg-mini-gd880-komunikator-s-podporou-html-5
Novinka LG Mini GD880 - komunikátor s podporou HTML 5

LG Mini GD880 - komunikátor s podporou HTML 5

Mirek Kočí

Mirek Kočí

8. 4. 2010 12:00

První chytrý telefon s internetovým prohlížečem s podporou HTML 5 pochází z produkce LG.

Reklama

Elektronický gigant LG vypustil na trh komunikátor Mini GD880. Nové zařízení je svým způsobem unikátní, nabídne totiž jako první telefon podporu HTML 5 díky integrovanému prohlížeči Phantom. Vzhledově se jedná určitě o jeden z těch povedenějších přístrojů, ostré rysy a kombinace černé a bílé barvy vzbuzuje dojem luxusního zboží.

LG Mini GD880 - komunikátor s podporou HTML 5
i Zdroj: PCTuning.cz

Čelní strana je osazena 3,2“ dotykovým displejem s rozlišením 480 x 854 pixelů a poměrem stran 16:9. Zádní stranu okupuje 5Mpix fotoaparát bez přisvětlení. Mini GD880 nabízí i 7,2 Mbps HSDPA, čip Wi-Fi 802.11 b/g, Bluetooth 2.1, modul GPS a micro USB konektor. Přítomný je také dnes už nepostradatelný akcelometr. Kapacita úložného prostoru má poté rovných 100 MB. Synchronizaci zajišťuje nástroj LG Air Sync.

Každá pohádka ale nemá šťastný konec. Bohužel to platí i v případě pro připravované novinky LG. Výrobce z nepochopitelných důvodů zvolil svůj uzavřený proprietární operační systém, přitom stačilo tak málo. Vyšší verze Androidu by z něj jistě udělala nedostatkové zboží a i pro samotnou firmu by to znamenalo vyšší zisky.

Zdroj: Slashgear

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama