lg-pentouch-tv-cmarani-po-televizi-dovoleno
Novinka LG Pentouch TV: Čmárání po televizi dovoleno

LG Pentouch TV: Čmárání po televizi dovoleno

Ondřej Košťál

Ondřej Košťál

25. 10. 2011 06:00 6

Co dnes není dotykové, není in. LG představilo dotykovou plazmovou televizi Pentouch, která ale není nejdokonalejší. Jistě by stálo za to provést nějaké změny a udělat z ní samostatně funkční produkt.

Reklama

LG včera v české republice uvedlo svůj nový multifunkční televizor Pentouch TV PZ850. Proč multifunkční? To si vysvětlíme za chvíli. Běžně dnes používáme dotykové mobily nebo tablety, také all-in-one počítače mají mnohdy dotykové displeje. LG se rozhodlo udělat i dotykovou televizi. Už podle názvu je patrné, že ovládat se nebude pouhým prstem, ale bohužel speciální tužkou.

LG Pentouch TV: Čmárání po televizi dovoleno
i Zdroj: PCTuning.cz
LG Pentouch TV: Čmárání po televizi dovoleno
i Zdroj: PCTuning.cz

 

Základem je plazmový televizor o úhlopříčce 60” nebo 50” s obnovovací frekvencí 600 Hz (dopočítávané) a rozlišením 1920 × 1080 pixelů. Samotnou televizi ještě chrání tvrzené sklo, které by se nemělo ničím poškrábat. Pentouch TV může fungovat jako obyčejný televizor na sledování živého vysílání, 3D filmů nebo zábavu či pracovní prezentaci. Poslední dvě zmíněné právě díky možnosti pracovat s televizí dotykovým perem. Nic ale není dokonalé a televize ke fungování dotykového pera potřebuje počítač nebo notebook. K němu se připojí televize, WiFi přijímač, který komunikuje s perem a nakonec ještě software Pentouch. Pero pak posílá souřadnice kde se právě nachází, v programu na počítači se vše nakreslí a pak zobrazí na televizi. Nejedná se tedy o samostatně plně fungující celek, což je škoda, jelikož dnes už na to technologie i výkon je. Běžně máme televize s přístupem na Internet a podobně, proto by ani funkce posílání nakreslených obrázků mailem neztratila význam. Obrázky si také rovnou můžete vytisknout, což by zvládla i samotná televize. Verdikt tedy zní, že televize by si vystačila sama, jen by se muselo inženýrům chtít.

LG Pentouch TV: Čmárání po televizi dovoleno
i Zdroj: PCTuning.cz
LG Pentouch TV: Čmárání po televizi dovoleno
i Zdroj: PCTuning.cz

Dodávaný software má rozhraní uzpůsobené pro ovládání tužkou. Ty jsou v balení dvě a fungují nezávisle na sobě. V programu máte možnost si kreslit ve skice, upravit si nějakou vlastní fotografii, prohlížet Internet, vést kalendář nebo spustit prezentaci. Právě při prezentacích, nebo spíše firemních poradách, se hodí možnost zasahovat do prezentace a semtam něco zvýraznit, připsat apod. Uplatnění ale může také najít například v některých lepších školkách či školách, kde se děti mohou zábavnou formou učit. Pentouch TV PZ850, která má úhlopříčku 60” se u nás bude prodávat za cenu 50 000 Kč.

Zdroj: Vlastní, TZ LG

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama