lg-predvedlo-nove-monitory
Novinka LG předvedlo nové monitory

LG předvedlo nové monitory

Michal Kleman

Michal Kleman

6. 4. 2009 00:00 13

Společnost LG předvedla sérii nových LCD panelů W53 SMART, které by se měly vyznačovat jedna vysokou kvalitou obrazu, ale i několika užitečnýmy doplňky.

Reklama

Série monitorů LG W53 SMART čítá několik modelů s širokoůhlou obrazovkou, a to od malých 18,5" až do 27" velikánů. Všechny modely nad 21,5" pak mají Full HD rozlišení (1920 * 1080 pixelů). Kontrastní poměr těchto LCD panelů by měl být až 50000:1 a odezva pouhé 2ms. Jedním z "vychytaných" doplňků je například funkce Auto Brightness, která upraví jas vašeho monitoru podle aktuálního stavu okolního světla v místnosti.

LG předvedlo nové monitory
i Zdroj: PCTuning.cz

Užitečný bude jistě i tzv. "timer" (čitač času), který upozorní majitele monitoru při dlouhém vysedávání u obrazovky. To se dá samozřejmě dořešit softwarově, implementace do monitoru mi však příjde elegantnější. Funkce "Cinema Mode" pak vyčerní vše, kromě právě přehrávaného video, a tak váš nebudou zlobit žádné systémové hlášky, pop-upy a podobné "nepříjemnosti."

"Společnost LG uspořádala průzkum v zemích Evropy a Asie a výsledky tvrdí, že nejčastěji si lidé stěžují na bolest a námahu očí při práci s moc světlým, popřípadně moc tmavým monitorem," řekl B.B. Hwang, prezident LG Electronics Business Solutions Company. "Kvůli jejich uspokojení jsme do nové série monitorů implementovali několik inteligentních řešení, které mají upravit jas. Tato technologie také snižuje spotřebu panelu vypínáním podsvícení, pokud není potřeba." Podle LG by měly být nové monitory na trhu ještě tento měsíc.

Podle Tech Connect Magazine

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama