Loongson nastínil "světovou špičku" mezi next-gen procesory
i Zdroj: Vygenerováno pomocí Copilot AI
Novinka Loongson nastínil "světovou špičku" mezi next-gen procesory

Loongson nastínil "světovou špičku" mezi next-gen procesory

Ondřej Lyko

Ondřej Lyko

25

Čínský výrobce čipů Loongson promluvil o údajné světové špičce mezi next-gen 7nm CPU. Nejspíš se bude jednat o osmijádrový čip a měl by být uveden na trh v roce 2025.

Reklama

Vedoucí pracovník společnosti Loongson se pochlubil procesorem s označením 3B6600, stalo se tak na setkání s investory. Nové modely procesorů tohoto čínského výrobce by mohly být potenciální konkurenci pro Intel a AMD. Nejvíce dotazů směřovalo na použitou architekturu v tomto připravovaném procesoru, o kterém společnost tvrdí, že bude špičkou na trhu, co se týče výkonu jednoho jádra. Vedoucí pracovník nezveřejnil konkrétní popis architektury, řekl ale, že byla výrazně upravena, oproti předchozím modelům. 

Loongson nastínil "světovou špičku" mezi next-gen procesory
i Zdroj: Se svolením - Loongson

Předchozí informace od společnosti Loongson napovídají, že by se mohlo jednat o osmijádrový procesor s taktovací frekvencí 3,0 GHz spolu s integrovanou grafikou LG200. V přípravě má být také rychlejší model 3B7000 s frekvencí 3,5 GHz. 

Poslední otázkou, která byla zodpovězena, bylo datum uvedení čipu na trh. Vedoucí pracovník sdělil, že by k tomuto mělo dojít v první polovině roku 2025. Sériově vyráběné čipy by pak měly přijít na trh v druhé polovině téhož roku.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama