Malinkatou herní konzoli lze programovat a podporuje multiplayer
i Zdroj: PCTuning.cz
Novinka Malinkatou herní konzoli lze programovat a podporuje multiplayer

Malinkatou herní konzoli lze programovat a podporuje multiplayer

David Jiránek

David Jiránek

29. 9. 2021 15:00

Nová herní konzole, která připomíná zmenšeného Game Boye má velikost přívěsku na klíče. Přesto skrývá zajímavý hardware.

Reklama

Na crowdfundingovém webu Kickstarter nedávno odstartoval zajímavý projekt. Herní konzole Thumby měří na nejdelší straně pouhé tři centimetry a v klidu se vám vejde na palec. Minimalistická konzole je přitom plně funkční a programovatelná.

Thumby pohání procesor Raspberry Pi RP2040 doplněný o 2MB interní paměti a monochromatický OLED displej s rozlišením 72 × 40 pixelů. Do těla se vešla 40mAh baterie, která by měla poskytnout energii na 2 hodiny hraní. Exteriér připomíná starší handheldy například díky rozložení D-padu a dvou dalších tlačítek. To vše v těle o rozměrech 29,5 × 18 × 8,5 milimetru.

Tvůrci se zaměřili na snadnou programovatelnost pomocí MicroPythonu a Arduino IDE. Konzoli k PC připojíte skrze micro USB kabel. Díky tomuto kabelu lze hrát i ve dvou po propojení dvou konzolí.

Malinkatou herní konzoli lze programovat a podporuje multiplayer
i Zdroj: PCTuning.cz

Thumby obsahuje 5 retro her, které najdete níže. Tvůrci zdůrazňují, že tituly jsou zdarma a open-source. Můžete je tedy libovolně upravovat. V plánu je i web, kam uživatelé mohou nahrát vlastní hry a sdílet je s komunitou.

Předinstalované hry:

  • TinyBlocks - puzzle hra
  • Space Debris - vesmírná střílečka podobná asteroids
  • Annelid - klasický had
  • Delver - dungeon adventura
  • Saur Run - 2D skákačka

Autoři původně měli v plánu vybrat 15 tisíc dolarů. To se jim podařilo během pár hodin. Nyní jsou na 35 tisících dolarech a do konce kampaně zbývá 29 dní. Samotnou konzoli pořídíte za 19 dolarů a měla by vám přijít v průběhu února příštího roku. Jedná se stále o crowdfundingovou kampaň, tudíž se může výroba a odeslání konzole protáhnout. 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama