Máte valuty? AMD Ryzen 5 7600X3D už je k dostání v Německu
i Zdroj: AMD
Novinka Máte valuty? AMD Ryzen 5 7600X3D už je k dostání v Německu

Máte valuty? AMD Ryzen 5 7600X3D už je k dostání v Německu

Miroslav Ježek

Miroslav Ježek

13

3D šestijádro bylo původně jen pro USA, ale AMD se zřejmě slitovalo a tak i my Evropané můžeme jmenovaný Ryzen ukořistit. Otázka je, jestli stojí za to.

Reklama

AMD udělalo s 3D V-Cache pěkný průvan v žebřících výkonnosti procesorů ve hrách. Přínos vertikální cache je obrovský a pařani houfně Ryzeny nakoupili. A ti kdož dosud váhají, neboť cena osmijader přece jen není za babku, by mohli zbystřít. Pro takové by měl být ideální Ryzen 5 7600X3D do socketu AM5 se šesti jádry a menší cenou. Dosud byl k dispozici jen v USA v obchodě Micro Center, ale AMD se smilovalo a pustilo jej i do Evropy.

Máte valuty? AMD Ryzen 5 7600X3D už je k dostání v Německu
i Zdroj: Mindfactory.de

K dostání je v německém obchodě Mindfactory za 329 EUR, v přepočtu cca 8200,-, přičemž Ryzen 7800X3D u nás v Kocourkově koštuje cca deset litránků. Úspora to tedy není valná, navíc poštovné z Německa taky nebude asi za pár šestáků a dojet si tam osobně, nemáte-li přímo cestu kolem, asi nedává smysl. Tak či tak je to ale levnější alternativa, s konfigurací 6 jader/12 vláken, boost 4,7 GHz, 65W a 96MB L3 Cache. Uvidíme, jak si povede tento model v testech, ale prozatím je nejspíš výhodnější vzít rovnou 7800X3D. 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama