Měli bychom udělat vlastní handheld, zní od vedení Xboxu
i Zdroj: Depositphotos, Wirestock
Novinka Měli bychom udělat vlastní handheld, zní od vedení Xboxu

Měli bychom udělat vlastní handheld, zní od vedení Xboxu

David Jiránek

David Jiránek

13. 6. 2024 13:45 4

Xbox handheld se dost možná stane realitou. Phil Spencer v nedávném rozhovoru uvedl, že by jeho společnost měla s handheldem přijít. Hraní lokálně na zařízení považuje za klíčové.

Reklama

Mnoho hráčů vyhlíží po lavině handheldu model navazující na PlayStation Portable. Na slavné PSP nenavázal PS Portal, který umožňuje jen streamované hraní. Pozornost hráčů by se ale měla přenést spíš k Microsoftu, respektive Xboxu. Phil Spencer v nedávném rozhovoru prozradil, že by byl rád, kdyby vznikl Xbox handheld.

Spencerovo nadšení pro handheldy bylo z rozhovoru velmi očividné. Dokonce vyjmenoval zařízení jako ROG Ally a Lenovo Legion Go. Obě používají Windows, tudíž není divu, že je Spencer zmínil. Jako třetí přitom zazněl Steam Deck, tedy handheld, kde si v základu nezahrajete hry z Game Passu a ani Windows zde nenajdete (bez dodatečné instalace). Šéf Xbox divize je tak ohledně tohoto tématu hodně otevřený.

Další otázka rozhovoru se týkala na streamované a lokální hraní. Podle výčtu zařízení je jasné, že Spencer preferuje lokální hraní, což také potvrdil. Xbox by se tak nejspíše nevydal cestou Sony a PS Portalu.

Otázkou zůstává, zda by Xbox handheld nabídl pouze konzolové hry z Xboxu, nebo širší nabídku i z počítačů a Windows, kde najdeme Game Pass pro PC.

V závěru se sluší dodat, že Spencer nepotvrdil, že by Xbox handheld opravdu vznikal. V rozhovoru jen naznačil, že se mu tato myšlenka líbí a k samotnému segmentu má blízko.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama