micromax-canvas-laptab-tablet-se-dvema-os-za-cenu-500
Novinka Micromax Canvas LapTab – tablet se dvěma OS za cenu 500 $

Micromax Canvas LapTab – tablet se dvěma OS za cenu 500 $

Ondřej Štěpánek

Ondřej Štěpánek

14. 1. 2014 12:00 2

Schopnost mobilních zařízení přepínat mezi operačními systémy Android a Windows 8 je stále populárnější a bude pravděpodobně trendem nadcházejícího roku. 

Reklama

Po představení dual-boot notebooku od ASUS přichází s podobným zařízením také indická společnost Micromax. Přirozeně se nejedná o první ani poslední zařízení podobného typu, ale rozhodně stojí za povšimnutí. Zařízení bylo nazváno LapTab a k dispozici by mělo být již v tomto roce. Hlavním aktivem představeného přístroje by měla být možnost rychle přepínat, respektive "přebootovat" mezi operačními systémy Android a Windows 8.1. 

Jedná se o klasický tablet, který bude mít dotykový 10,1-palcový IPS displej s rozlišením 1280 × 800 pixelů. Systém bude založen na procesoru architektury Bay Trail-M. Konkrétně se dočkáme Intel Celeron N2805 s frekvencí 1,46 GHz. Dále budou k dispozici 2 GB RAM pamětí a 32 GB úložiště, které bude možné rozšířit pomocí microSD karty. 

Micromax Canvas LapTab – tablet se dvěma OS za cenu 500 $
i Zdroj: PCTuning.cz

LapTab bude možné vybavit také odnímatelnou klávesnicí s jedním HDMI, jedním USB 3.0 a dvěma USB 2.0 porty. Na těle tabletu potom nalezneme 2 Mpx čelní fotoaparát. Pro bezdrátové připojení bude možné využít Wi-Fi a Bluetooth technologii. Celé zařízení bude napájeno za pomoci 7400 mAh baterie. Otázkou zůstává, jak rychle dokáže tablet přepínat mezi jednotlivými operačními systémy. Třeba zmíněný ASUS Transformer Book Trio to zvládne za 4 sekundy. 

Plánovaná cena produktu by se měla pohybovat kolem 500 dolarů (10 000 Kč). Podle posledních informací by měl tablet být k dispozici dokonce ještě v tomto čtvrtletí. Zda se LapTap dostane i do našich končin zatím není jasné. 

Zdroj: Softpedia

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama