microsoft-chce-koupit-mobilni-divizi-nokie-jednani-zacnou-pristi-tyden
Novinka Microsoft chce koupit mobilní divizi Nokie, jednání začnou příští týden

Microsoft chce koupit mobilní divizi Nokie, jednání začnou příští týden

Mirek Kočí

Mirek Kočí

16. 5. 2011 18:00 23

Po odkoupení Skype připravuje Microsft další velkou akvizici. Jednání mají odstartovat příští týden, tvrdí novinář Eldar Murtazin.

Reklama

Server Engadget přinesl informaci, že softwarový gigant Microsoft připravuje další velkou akvizici. V minulém týdnu koupil za 8,5 mld. dolarů Skype a příští týden má začít jednat o koupi mobilní divize finské společnosti Nokia.

Zprávu potvrdil novinář a guru všech tajných informací co se týká mobilních zařízení Eldar Murtazin ze serveru Mobilereview. A podle toho co ví, by akvizice mohla být uzavřena do konce letošního roku.

Microsoft chce koupit mobilní divizi Nokie, jednání začnou příští týden
i Zdroj: PCTuning.cz

Když v prosinci minulého roku přišel s informacemi, že Nokia uzavře strategické partnerství s Microsoftem, nikdo mu příliš nevěřil. Vše se ale později potvrdilo. Předpověděl i zrušení značky Ovi. Službu sdružující hudební obchod, obchod se softwarem či oblíbené mapy hledejte v budoucnu pod názvem Nokia. Přechod začne letos o prázdninách a bude dokončen v roce 2012.

Microsoft to s Windows Phone 7 myslí vážně, ale zatím se mu příliš nedaří. Chybí důležité funkce, platforma je teprve na startu. Trochu nečekaně má i problémy s aktualizacemi, i když za to z velké části může Samsung. Jedno je ale jisté, tahle akvizice by mu velice pomohla. Říká se, „že na každém šprochu je pravdy trochu“ a tak mě napadá: Pamatujete na uživatele, kteří psali, že Stephen Elop je největší trojský kůň v dějinách Microsoftu?

Nepřehlédněte:

Microsoft chce koupit mobilní divizi Nokie, jednání začnou příští týden
i Zdroj: PCTuning.cz

Zdroj: Engadget

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama