Microsoft oznámil, kdy skončí podpora pro Windows 10
i Zdroj: Microsoft
Novinka Microsoft oznámil, kdy skončí podpora pro Windows 10

Microsoft oznámil, kdy skončí podpora pro Windows 10

David Jiránek

David Jiránek

11. 12. 2023 19:05 26

Jeden z vůbec nejpopulárnějších operačních systémů od Microsoftu zamíří za dva roky do důchodu. Windows 10 skončí podpora 10 let po vydání.

Reklama

V červenci roku 2015 vydal Microsoft po neúspěšných “osmičkách” opět podle mnohých povedené Windows. Po pár letech se Windows 10 stal jedním z historicky nejrozšířenějších operačních systémů. Základní podpora ovšem po deseti letech končí.

Počítáte správně, Windows 10 v základní verzi obdrží poslední aktualizaci 14. října 2025. Tudíž ještě necelé dva roky můžete systém používat s tím, že bude mít vždy nejnovější bezpečností záplaty. Po zmíněném datu už ale nastane postupný konec.

Windows 10
i Zdroj: Microsoft
Windows 10

Nejdříve Microsoft zatrhne pravidelné bezpečností aktualizace a nové funkce. Systém jinak samozřejmě nadále bude fungovat. Posledním volně dostupným updatem se stane verze 22H2.

Ukončení podpory se bude vztahovat jen na klientské verze Windows 10, které jsou většinou v domácnostech. Podniky s Pro verzí získají v rámci delších bezpečnostních aktualizací delší podporu. Ta bude pokračovat i pro enterprise edice.

Lze očekávat, že Microsoft v příštím roce začne výrazněji tlačit uživatele k přechodu na Windows 11. Zároveň se očekává vydání nových Windows 12 v průběhu nadcházejícího roku.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama