microsoft-pracuje-na-nizsi-odezve-ovladani-dotykovych-displeju-cilem-je-1-ms
Novinka Microsoft pracuje na nižší odezvě ovládání dotykových displejů, cílem je 1 ms

Microsoft pracuje na nižší odezvě ovládání dotykových displejů, cílem je 1 ms

Lukáš Voříšek

Lukáš Voříšek

11. 3. 2012 06:00 8

Zdají se vám reakce dnešních dotykových panelů dostatečně rychlé? Ve většině případů průměrná odezva 100 ms dostačuje, ale když chceme malovat, nebo provádět rychlé tahy, už to taková výhra není. Redmondští se rozhodli zrychlit současné technologie a pracují na jejich vylepšení.

Reklama

Projekt s názvem „High-Performance Touch“ se naplno rozjel teprve nedávno, ale v Microsoftu to s ním myslí smrtelně vážně. Podle slov inženýrů, kteří na něm pracují se jedná o důležitou změnu, která si neklade za úkol jen nepatrné zrychlení, ale rovnou se zaměří na co nejnižší hranici pro odezvu. Ta v současné době dělá něco kolem 100 ms a to je při práci v některých situacích příliš dlouhá doba. Cílem je tedy 1 ms!

Tým pracující na projektu uvolnil i první video, na kterém technologii ukazuje. Nejedná se všek o dotykový panel, ale o náhled "jak by to mělo vypadat" ve své finální podobě. To co můžeme vidět na videu je simulace běžící na projektoru.

Pokud se vše povede jak má, dočkáme se rychlé odezvy dotykových panelů a opět o něco lepšího uživatelského zážitku. O to víc by případné zrychlení ocenili profesionálové a ti, co na tabletu např. malují. 

Zdroj: Engadget

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama