microsoft-prodal-350-milionu-licenci-systemu-windows-7
Novinka Microsoft prodal 350 milionů licencí systému Windows 7

Microsoft prodal 350 milionů licencí systému Windows 7

Mirek Kočí

Mirek Kočí

24. 4. 2011 13:30 9

Pouhých osmnáct měsíců od uvedení na trh Microsoft prodal přes 350 milionů licencí tohoto operačního systému. Koncem ledna to přitom bylo jen 300 milionů licencí.

Reklama

O tom, že operační systém Windows 7 je úspěšný produkt, není třeba polemizovat. Potvrzuje to i zpráva, v níž Microsoft uvádí, že do pátku 22. dubna prodal už více jak 350 milionů licencí tohoto nejnovějšího operačního systému.

Nejpoužívanějším systémem jsou stále Windows XP a dá se očekávat, že tomu ještě nějaký čas bude. Podle březnové zprávy agentury Net Application byl využíván na 54,39% počítačích. Windows 7 v témže období používalo 24,17% uživatelů.

Microsoft prodal 350 milionů licencí systému Windows 7
i Zdroj: PCTuning.cz

Za prvních dvanáct měsíců se prodalo 240 milionů licencí, v lednu se číslo přehouplo přes 300 milionů. Microsoft však neupřesnil, jaké procento tvoří licence předinstalované na nových počítačích.

Nepřehlédněte:

Windows 7: prodáno již 300 milionů licencí

„Před osmnácti měsíci jsme zahájili prodej operačního systému Windows 7 a dnes jsme dosáhli významného milníku: je nám potěšením oznámit, že jsme prodali více jako 350 milionů licencí. Dynamika prodeje je neuvěřitelná,“ napsal Brandon LeBlanc z Microsoftu.

Kromě toho Microsoft spustil speciální stránku Windows Collection, na které prezentuje počítače v různých kategoriích (pro hráče, profesionály, každodenní používání atd.), což by mělo napomoci vyššímu tempu prodeje systému Windows 7.

Microsoft prodal 350 milionů licencí systému Windows 7
i Zdroj: PCTuning.cz

Zdroj: 247wallst

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama