microsoft-prodal-pres-2-miliony-licenci-windows-phone-7
Novinka Microsoft prodal přes 2 miliony licencí Windows Phone 7

Microsoft prodal přes 2 miliony licencí Windows Phone 7

Mirek Kočí

Mirek Kočí

27. 1. 2011 16:00 12

Steve Ballmer nedávno prohlásil, že mobily s jejich operačním systémem jsou nejhezčí na trhu. Co si o tom ale myslí spotřebitelé?

Reklama

Softwarová společnost Microsoft zveřejnila čísla o prodejnosti svého nového mobilního operačního systému Windows Phone 7. Podle nového vyjádření za první tři měsíce (systém startoval 11. října 2010; pozn.red.) prodal přes 2 miliony kusů telefonů. Abych byl úplně přesný, prodal 2 miliony licencí Windows Phone 7 výrobcům telefonů. V prosinci bylo číslo o půl milionu menší, takže je patrné, že konec roku nejmladší mobilní platformě dosti výrazně pomohl. Produktový manažer Microsoftu, Greg Sullivan, potom uvedl: „93 procent majitelů zařízení s WP7 je spokojeno nebo velmi spokojeno. 90 procent by potom neváhalo telefon doporučit ostatním.“

Windows Phone 7 jsou podle některých expertů skutečně zajímavým směrem, který nakonec Microsoftu pomůže úspěšně naskočit do rozjetého vlaku smartphonů a postavit se zdatně konkurentům, jako je Apple a Google. Za pár týdnů se uživatelé dočkají první z řady aktualizací, které mají postupně přinášet některé opomenuté funkce. Obchod s aplikacemi mezitím dosáhl 7000 hodnoty a nadále roste. Microsoft se na závěr pochlubil, že jejich platformě se momentálně věnuje 24 tisíc vývojářů.

Microsoft prodal přes 2 miliony licencí Windows Phone 7
i Zdroj: PCTuning.cz

Nepřehlédněte:

Zdroj: 1 2

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama