microsoft-prodlouzil-podporu-windows-vista-a-7-na-deset-let
Novinka Microsoft prodloužil podporu Windows Vista a 7 na deset let

Microsoft prodloužil podporu Windows Vista a 7 na deset let

Lukáš Voříšek

Lukáš Voříšek

21. 2. 2012 09:00 3

Softwarový gigant aktualizoval svou politiku podpory systému Windows Vista a úspěšných Windows 7. U „sedmiček“ se prodloužila až do roku 2020.

Reklama

Redmondští se rozhodli udělat krok, který nepochyně potěší uživate dvou posledních vydaných verzí operačního systému Windows. Za vším pravděpodobně stojí snaha o zvýšení důvěry v oba produkty, ještě před příchodem očekávaných Windows 8 na trh. Společnost tím dává najevo, že se uživatelé rozhodně nemusí bát pořídit licence a příchod Windows 8 nebude znamenat pohřbení předchozích verzí.

Microsoft prodloužil podporu Windows Vista a 7 na deset let
i Zdroj: PCTuning.cz

K Windows Vista a Windows 7 bude nabízena rozšířená záruka s délkou 10 let. Již dříve Microsoft poskytoval 5 let podpory pro běžné uživatele, zatímco pouze pro firmy byla navíc prodloužená o dalších 5. Nyní získají všichni uživatelé Windows bezpečnostní aktualizace na dobu 10 let. To u nepříliš populárních Vist znamená podporu do 11. dubna 2017 a pro Windows 7 dokonce 14. ledna 2020.

Microsoft prodloužil podporu Windows Vista a 7 na deset let
i Zdroj: PCTuning.cz

Nemusí se jednat o finální ukončení podpory, vzhledem k tomu kolikrát v historii Microsoft toto datum měnil. Vše ale záleží na ochotě uživatelů přecházet na nový systém, jinak by se mohla opakovat situace z veleúspšných Windows XP, kdy trvalo velmi dlouhou dobu, než se jim nová verze podílem na trhu alespoň mohla rovnat. Jen pro zajímavost - standardní podpora Windows XP byla ukončena 14. dubna 2009 a technická podpora zabezpečení bude ukončena až 8. dubna 2014.

Zdroj: TechPowerUp!

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama